Beskedet: Sju spelare lämnar Djurgården

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Djurgården föll i semifinalserien mot Skellefteå.

Nu bekräftar klubben att sju spelare får lämna laget.

Joacim Ericsson, William Lagesson, Patrik Lundh, Linus Johansson, Markus Ljungh, Mikael Ahlén och René Bourque tackas för sin tid i klubben.

Efter en bra grundserie där Djurgården kom på andra plats fick laget se sig besegrade av Skellefteå med 4–2 i matcher i semifinalserien.

– Det är en tomhet. Man har krigat varje dag i så många månader och så plötsligt, på ett klick känns det som, är det över, sa Calle Ridderwall efter nederlaget.

Bara fyra dagar senare bekräftar nu Djurgården, på sin hemsida, att sex spelare lämnar klubben.

De spelarnamn som det rör sig om är Joacim Ericsson, William Lagesson, Patrik Lundh, Linus Johansson, Markus Ljungh, Mikael Ahlén och René Bourque .

”Peppe” på väg till KHL

Patrik ”Peppe” Lundh har tidigare ryktats bort från klubben, han har kopplats samman med klubbar i KHL. Nu står det klart att han – efter sejourer i bland annat Färjestad och Växjö – åter lämnar efter två säsonger i moderklubben.

– Patrik Lundh har meddelat oss att han väljer att utnyttja sin klausul för spel i utlandet och kommer därmed att lämna oss till nästkommande säsong. Peppe har varit vår genomgående bästa forward denna säsong och vill efter en lång karriär i SHL pröva på spel i en annan liga, säger klubbens sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården bekräftar även att René Bourque lämnar föreningen. Någonting som Sportbladet kunde avslöja tidigare under slutspelet.

Spelarens son är svårt sjuk, och familjen har flygit hem till Kanada. Bourque har tidigare meddelat att han inte är redo att lämna familjen.

– Det är en påfrestande tid. Det har hållit på i en månad. Det är tufft. Vi är trötta, stressade. Vi har inga svar och det är jobbigt. Vi vill få ett svar på vad det är som ligger bakom och hur vi ska behandla honom, sa spelaren till Djurgårdens hemsida.

Klara klubbadresser

Markus Ljungh är sedan tidigare klar för seriekonkurrenten HV71.

Sportbladet har även avslöjat att Linus Johanssons kommande klubbadress med stor sannolikhet är rivalen Färjestad.

William Lagesson har under säsongen varit utlånad till Djurgården från Edmonton Oilers. Det är klart att han kommer att återvända till Kanada.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!