Skellefteå fortsätter att övertyga.

I toppmötet mot Frölunda klev Markus Svensson fram och agerade matchhjälte.

– Kul att vara tillbaka, säger målvakten till C More efter 2-1.

Frölunda jubilerade men mycket roligare än så bjöd inte hemmapubliken på i Frölundaborg. I stället var det serieledarna Skellefteå som kammade hem sin sjätte raka fullpoängare – tangerat klubbrekord – i en tät och tajt match.

Hemmalaget vann skotten med 10-2 i första perioden men SAIK var ruskigt effektiva och tog ledningen när Erik Andersson sköt in 1-0 med drygt fyra minuter spelade.

Janmark målskytt igen

Frölunda var ineffektiva samtidigt som tidigare skadade Markus Svensson storspelade och radade upp svettiga räddningar. I mittperioden ökade Skellefteå på ledningen när Andrew Calof höll sig framme och styrde in 2-0. Mattias Janmark reducerade för Frölunda med en chanspuck efter lång måltorka. Frölunda satte sedan hård press på gästerna från Västerbotten.

Tillbaka efter skada

Men det var Markus Svenssons kväll.

Han gjorde comeback mot Leksand tidigare under veckan, där han höll nollan, och nu var han återigen säkerheten själv.

– Det har känts bra de här två matcherna. Kul att vara tillbaka. Jag har ju varit borta i tre veckor och fått jobba på mycket annat, säger Svensson.

”Rena rugbyhögen”

FHC:s Anton Blidh hade ett jätteläge att kvittera i slutminuterna men Svensson fick en arm på pucken och räddades sedan av lagkamrater.

– Det är rena rugbyhögen där. Vilken makalös räddning han gör i andraläget där, säger C Mores expert, Arto Blomsten.

Frölundatränaren Roger Rönnberg:

– Fem mot fem har vi ett rätt stort spelövertag men vi måste omsätta det i mål, säger han till C More.