Första segern för Martinsens damkronor

16-åriga Lina Ljungblom målskytt igen

Publicerad 2018-08-25

Ylva Martinsen har inkasserat sin första seger som förbundskapten. Bland annat tack vare unga stjärnskottet Lina Ljungblom som målade på nytt.

Den som väntar på något gott, sägs det.

Efter att Damkronorna inlett fyrnationsturneringen i Tjeckien med två raka förluster så kom första segern med Ylva Martinsen som förbundskapten i den avslutande matchen mot värdnationen.

Vägen till en 4–2-seger mot Tjeckien fick en drömstart. Lina Ljungblom hittade 1–0 i powerplay efter 1.25, assisterad av Emma Nordin och Hanna Olsson. Den sistnämnda ökade sedan själv på den svenska ledningen drygt två minuter senare.

I den andra perioden kom dock Tjeckien tillbaka, när man också gjorde två mål inom loppet av drygt två minuter, det första 6.33 in i mittakten.

Men Sverige tog tillbaka ledningen snabbt, genom Emma Nordin, innan Ebba Berglund kunde fastställa slutresultatet i inledningen av den tredje perioden.

Segern innebar att Sverige klättrade upp till en andraplats i sluttabellen med totalt fyra inspelade poäng, tack vare att det krävdes en förlängning i förlusten mot Finland. Ett Finland som vann turneringen obesegrat.