Landeskog gjorde hattrick och två assist

Publicerad 2017-12-17

NEW YORK. Gabriel Landeskog stod fantastiskt nog för fem poäng – ett hattrick plus två assist – hemma i Pepsi Center i natt.

Men likafullt:

Det var tvåmålsskytten Anton Strålman och hans Tampa som till slut fick fira seger den galna kvällen i Klippiga Bergens skugga.

– Det är nästan så man tycker synd om ”Gabbe”. Han var grym och kunde mycket väl gjort ett fjärde mål också, säger ”Strålle” till Sportbladet efter 6-5-segern

Det har spelats många egenartade matcher i NHL den här säsongen, men den mellan Colorado och Tampa i Denver i natt står ändå ut.

I två perioder var serieledarna från västra Florida tämligen överlägsna och hade fjorton minuter in i mittakten ledningen med 4-0.

Men sedan vände det...

– Ja, det var inte så bra gjort av oss att låta det bli spännande i tredje, säger Anton Strålman när vi talar med honom efteråt.

– Men plötsligt började vi slå felpassningar och ta utvisningar och så kom ju ”Gabbe” igång...

”Tycker synd om Gabbe”

Ja, Gabriel Landeskog bara exploderade, fullbordade ett hattrick och spelade fram till ytterligare två fullträffar.

Men på något vis höll Bolts hela tiden undan och vann med 6-5.

– Det är nästan så man tycker synd om ”Gabbe”. Han var grym och kunde mycket väl gjort ett fjärde mål också. Om han fått in det hade det blivit övertid och då är det ju självklart att han satt också en sudden-puck, fortsätter ”Strålle”.

”Händer inte varje dag”

Som var påfallande het själv också, och för första gången den här säsongen gjorde två mål. Dessutom noterades han för en assist.

– Mm, det händer inte precis varje dag, så det var ju kul, säger han.

Även Victor Hedman stod för ett mål och en assist.

Washington är tillbaka där de brukar vara – i toppen av den knallhårda Metropolitan-divisionen.

De erövrade förstaplatsen – för första gången den här säsongen – medelst en 3-2-seger mot Anaheim i natt.

Nicklas Bäckström gjorde sitt sjunde mål för säsongen på en retur i början av tredje perioden och Alex Ovetjkin avgjorde med sitt 23:e (!) på övertid.

– Vi var bra för och förtjänade att vinna, säger coachen Barry Trotz.

Jakob Silfverberg stod för det ena av gästernas mål.

Arizona lyckades pressa regerande mästarna riktigt hyggligt hemma i Gila River Arena och hade 2-2 så sent som när en halv minut återstod.

Men 19.45 i tredje perioden prickade Olli Määttä in 3-2 på assist från Patric Hörnqvist – och sedan fick Sidney Crosby in 4-2 i tom kasse också.

Alexander Wennberg har börjat komma igång på allvar efter sin skada och gjorde mål igen när Columbus gästade Carolina i natt.

Det räckte dock inte riktigt, hemmalaget vann med 2-1

St. Louis vann toppmötet mot Winnipeg med 2-0 hemma i Scottrade Center. Alex Steen assisterade till ett mål signerat Vladimir Tarasenko.

Philadelphia Flyers är en liten gåta. Nyss satt lagets fans och grät över en tio matcher lång förlustsvit. I natt vann de istället sjätte raka, hemma mot Dallas. Slutresultat: 2-0.

Henrik Lundqvist brukar trivas i Boston och det gjorde han i natt också. Den svenske keepern stoppade 33 skott i en match New York Rangers vann med 3-2 efter övertidsmål av Mats Zuccarello.

– Ju mer jag spelar, desto mer avslappnad känner jag mig. Så mig gjorde det inget att det var andra matchen på mindre än ett dygn, säger ”Henke”.

Nashville fortsätter se i det närmaste oslagbara ut under sin pågående roadtrip i västra Kanada.

I natt slog de Calgary med 2-0 i gamla Saddledome.