Tränaren hoppfull – tror Nylander skriver på

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:

I går hintade Torontos tränare Mike Babcock kryptiskt om att laget kommer förstärkas.

Nu uttalar han sig om William Nylander – och tror att svensken kommer skriva på inom kort.

– Jag tippar på det, säger han enligt Sportsnet.

Ni har säkert koll på följetången om William Nylanders vara eller icke vara i Toronto Maple Leafs vid det här laget.

22-åringen står fortfarande utan kontrakt och om han inte kommer överens med Toronto innan den 1 december kommer han inte få spela i NHL den här säsongen.

Klockan tickar och igår passerade svensken Kyle Turris som väntade ända till 21 november innan han skrev på sitt kontrakt med Arizona 2011. Ingen spelare i Nylanders situation har det senaste årtiondet väntat med att skriva på så här långt in på säsongen.

Väntar förstärkning

Samtidigt uttalade sig Torontos tränare Mike Babcock hemlighetsfullt i en intervju med TSN – som publicerats på kanalens Instagram sent under torsdagskvällen, svensk tid – berättar han att laget kommer att förstärkas inom kort.

– Jag är överväldigad över mitt lag. Vi fick en bra start på säsongen och vi tror att laget bara kommer att bli bättre. Vi saknar några tongivande spelare, men de kommer att vara här snart. Så vi kommer att bli ett bättre lag, sade Babcock.

Hoppas något kommer ske snart

Inför Torontos möte med Colombus i natt, svensk tid, talade tränaren klarspråk. Han tror att Nylander skriver på för klubben inom kort.

– Jag känner mig säker och hoppfull. Jag menar, ”Willy” älskar hockey. Jag känner ”Willy” bra, han är en fantastisk lagkamrat och en bra person, och han älskar hockey. Han vill spela, säger han enligt Sportsnet och fortsätter:

– Så jag tippar på det.

Babcock säger vidare att han gärna bollar sina tankar med klubbens general manager Kyle Dubas, som har hand om kontraktsförhandlingarna.

– I de flesta fall har managern inget emot att hjälpa dig att coacha, och du har inget emot att hjälpa dem att styra heller, säger han.

Toronto har tagit 30 poäng på de inledande 22 matcherna och ligger för närvarande på tredje plats i NHL.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!