Utbrottet efter raset: ”Kör fan över oss fullständigt”

Publicerad 2020-10-27

Färjestad åkte på en riktig trippel-knock mot Rögle. Förlust, dubbla matchstraff och stjärnforwarden Gustav Rydahl skadad igen.

Hemmatränaren Johan Pennerborn var minst sagt besviken:

– De kör fan över oss fullständigt i första perioden, säger han till C More.

Färjestad BK
Rögle BK

Båda lagen kom med två raka segrar men det var Rögle som höll segersviten vid liv efter 5–2-seger i Karlstad. Tre poäng som tog upp Ängelholmslaget i serieledning.

Färjestad åkte dessutom på två matchstraff i slutminuterna då först Per Åslund åkte för en tackling ryggen på Brady Ferguson och sedan Martin Johansson för en slashing mot Leon Bristedt.

Utöver förlusten och de dubbla matchstraffen drabbades Färjestad av ytterligare en smäll. Tidigare lagkaptenen Gustav Rydahl tvingades lämna isen i början av tredje perioden, efter något som såg ut som en ny smäll mot det knäet han tidigare skadade mot Brynäs. Något som bekräftades efteråt.

– Smäll mot samma knä, vidare undersökning imorgon, säger Johan Pennerborn kortfattat till Sportbladet.

Rögle sköljde över hemmalaget i den första perioden. Albert Johansson slarvade på offensiv blålinje och tvingades sedan slasha Nils Höglander i ett friläge.

Samme Höglander som varit mållös i de tio första matcherna fick Cam Abbotts förtroende att lägga straffen och som han tog det. Distinkt skott i krysset bakom Henrik Haukeland.

Det var början på en spel- och målmässig överkörning från Rögle av ett passivt Färjestad. Innan perioden var över hade skåningarna gjort ytterligare två mål.

– För vår del är det bra, en 3-0-ledning i första är helt okej. Vi spelar enormt självförtroende och ska fortsätta med det, säger Höglander till C More.

Rydahl skadad – igen

Johan Pennerborn var inte alls lika nöjd:

– Nummer ett är  jävlaranammat. Som individ, sedan som femma och sedan som lag. Där måste vi bestämma oss. Sedan är Rögle bra. De har fan kört över oss fullständigt i första perioden.

Unge Albert Johanson fick snabbt sin revansch. Det var han som reducerade och tog Färjestad in i matchen.

– Jag fipplar med pucken vid första målet, det var absolut skönt att få revansch.

Michael Lindqvist svarade för ytterligare en reducering i mittperioden och Färjestad hade kontakt.

– Vi är mer aggressiva och starkare i anfallszonen, var Albert Johanssons analys.

Men Rögle kunde öka på till 4–2 i inledningen av den tredje perioden och i spel fem mot tre fastställde Simon Ryfors slutresultatet i tom bur.