SHL Svenska hockeyligan

Nytt matchstraff för Djurgården: ”Solklart”

Ligger sist i tabellen efter nya förlusten

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

LINKÖPING. Tobias Björnfot fick lämna matchen efter en knätackling i den andra perioden.

Djurgården fick sitt tredje matchstraff på fem matcher och åkte ner på sistaplatsen i SHL-tabellen.

I upprepade powerplay kunde tidigare Djurgårdscentern Markus Ljungh fixa att Linköping drog ifrån med två mål.

Djurgårdens andraperiod i bortamatchen mot Linköping blev en lång mardröm.

Tobias Björnfot fick matchstraff efter 5.10 på grund av en knätackling som tog illa på på Jimmy Andersson.

– En helt feltajmad aktion av Tobias Björnfot. Med respekt för att det går fort där ute, jag förstår ärligt talat inte hur han tänker i den situationen. En tackling som lätt kan trasa sönder ett knä och givetvis är det ett solklart matchstraff. Jag skulle tippa på tre matchers avstängning, men det kan bli fler, säger Sportbladets ishockeyexpert Hans Abrahamsson.

Filip Berglund kunde göra 3–2 efter 37 sekunders powerplay, sedan spelade Linköping fem mot tre i hela två minuter och radade upp chanser utan att göra mål.

En slarvig puck out av amerikanske nyförvärvet Bobby Nardella gav ett nytt powerplay där Broc Little kunde öka på till 4–2.

Ljungh briljerade

Gemensamt för de båda powerplay-målen var att de föregicks av läckra framspelningar av tidigare Djurgårdscentern Markus Ljungh.

Däremellan tog också Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson timeout på grund av det massiva trycket från Linköping.

– Jag tycker att vi såg ut som en trött gammal Saab, jag önskar mig ett snabbare fordon. Vi spelade dålig ishockey både med och utan puck. Det är den sämsta matchen jag har upplevt i SHL, säger Robert Ohlsson.

”Höjden av dumhet”

I lördags mot Oskarshamn på Hovet var det Michael Haga som fick matchstraff och tre matchers avstängning för en huvudtackling, utvisningen kom vid ställningen 1–1 i den första perioden och det blev sedan förlust med 4–3.

Tidigare hemma mot Malmö var det Dick Axelsson som snackade till sig matchstraff och två matchers avstängning i den första periodpausen.

– De här matchstraffen har visat sig vara väldigt avgörande i matcherna, vid de här matchstraffen tappar vi matchbilden. Vi har varit med och styrt matcherna fram till att det blivit matchstraff, så det är självklart något vi måste sluta med. Vi skulle ha slutat med det efter matchstraff ett, tyvärr upprepas det med matchstraff två och matchstraff tre. Höjden av dumhet är väl att fortsätta på samma stig, vi måste förändra ett beteende där. Det är självklart inte okej att knätackla folk så det måste vi skärpa till och innan det så var det en huvudtackling, vi måste bli bättre och noggrannare i närkampsspelet. Vi har försökt ta bort klubborna, nu måste vi se till att vi använder kroppen på ett bättre sätt, säger Robert Ohlsson.

Jumbo i tabellen

Finns det en frustration i truppen på grund av resultaten?

– Vi måste fokusera noggrant i det dagliga arbetet så kommer vi att komma runt sådana här saker, så får vi tillrättavisa de som har ett felaktigt beteende. Jag tycker att vi hade en dålig försäsong, sedan tycker jag att det har varit jämna matcher förutom den första, men vi behöver bli bättre för att vinna matcher. Det är inte riktigt godkänt för Djurgården att ligga där vi ligger.

Djurgården kämpade sig tillbaka i den händelserika matchen och gick upp till 4–4.

Linköping vann till slut med 5–4, Jaakko Rissanen gjorde 5–4-målet i den tredje perioden och totalt två mål och en assist i matchen.

Det var Linköpings första trepoängare den här säsongen och lämnade jumboplatsen, Djurgården har en trepoängare under säsongen och tog över sistaplatsen i SHL.

Publisert:

LÄS VIDARE

Efter bortdömda målet: ”Ren skandal”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Djurgårdens IF Ishockey

Linköpings HC

Ishockey