”Jag ler varje gång jag ser honom”

Djurgården vann efter Alexander Holtz uppvisning

Uppdaterad 2019-08-31 | Publicerad 2019-08-30

Stjärnvärvningen Patrik Berglund gjorde mål i debuten.

Men frågan är om 17-årige Alexander Holtz inte var den som gladde Dif-fansen mest i 6–2-segern mot polska Tychy.

– Jag ler varje gång jag ser honom, säger TV3:s expert Erik Granqvist.

Djurgården inledde sin tävlingssäsong på polsk mark mot GKS Tychy.

Med i startuppställningen fanns stjärnvärvningen Patrik Berglund i en kedja med Niclas Bergfors och Jacob Josefson.

Men inledningsvis var det GKS Tychy, mest kända för att ha fostrat Mariusz Czerkawski, som tog kommandot. Efter 12 minuter satte ryss-japanen Denis Akimoto 1–0 efter en retur från Robin Jensen.

En väckarklocka för Dif, och särskilt för lagets stora talang Alexander Holtz som kvitterade med god hjälp av en svag polsk målvaktsinsats.

Holtz var sedan med och assisterade till Mattias Guters 2–1 i powerplay i slutet av första perioden. Efter en mållös mellanakt var det dags igen för Holtz som distinkt tryckte upp ett direktskott i första krysset till 3–1.

Fem powerplay-mål

– Jag bara ler varje gång jag ser honom, han är sanslöst skicklig med klubba och puck, säger Erik Granqvist i TV3.

– ”Sky is the limit” för honom, fortsätter han.

Och CHL-kvällen fullbordades för Djurgården när Patrik Berglund också fick utdelning. 31-åringen prickade samma maska i första krysset som Holtz när han satte 4–1 i powerplay.

Matchen slutade 6–2 till Djurgården efter ytterligare två powerplay-mål av Niclas Bergfors och Sebastian Strandberg.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se