Klar för Modo – efter Sedins övertalning

Av: Jonatan Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Frank Corrado (vänster) i kamp med San Joses Tomas Hertl
Foto: Tony Avelar / TT NYHETSBYRÅN
Frank Corrado (vänster) i kamp med San Joses Tomas Hertl

NHL-rutin från Vancouver, Toronto och Pittsburgh.

Nu är Frank Corrado, 27, klar för Modo – och det visar sig att en viss svensk legendar spelat en betydande roll ...

Frank Corrado, 27, tar klivet över pölen. Backen, med ett förflutet i Vancouver, Toronto och Pittsburgh (men mest i AHL på senare år) – har skrivit på ett kontrakt över nästa säsong.

– Han har haft viktiga roller i klubbar han tidigare representerat i AHL och allt vi sett och hört om honom är att han alltid sätter laget i första hand, säger sportchefen Fredrik Glader till klubbens hemsida.

Corrado spenderade senaste säsongen i Ottawas organisation, där han trots NHL-lagets kräftgång inte fick en minut i högsta ligan. Men det är hans tid i Vancouver som kan ha varit avgörande i kontakten med Modo …

Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Sedin (höger) bredvid brodern Daniel.

– (Henrik) Sedin berättade om hur fansen, staden och laget har ett gemensamt mål med att komma tillbaka till SHL och det ser jag fram emot att vara en del av, säger Corrado till hemsidan.

Samma Sedin har tidigare uttalat sig kring sin förre lagkamrat i Allehanda – och menat att det bara var dålig tajming som stod emellan Corrado och en lång NHL-karriär.

– Frank var en riktigt lovande back när han kom upp, men kom i fel läge då vi hade kanske NHL:s bästa backbesättning, sa Sedin den gången.

Enligt Expressen kommer ettårsavtalet med Corrado förlängas om laget kliver upp i SHL.

Publicerad: