Vancouver nollade av Minnesota

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Elias Petterssons hade garanterat hoppats på ett roligare första möte med Lord Stanley.

Vancouver Canucks inte bara förlorade öppningsronden mot Minnesota Wild. 

De blev nollade.

– Vi måste göra det lite svårare för dem, säger svenske backen Alex Edler efter 0–3-smällen.

Hela British Columbia darrade av förväntan inför den inledande fajten mellan Vancouver och Minnesota i Rogers Place i Edmonton tidigt i morse, svensk tid.

Det var inte bara Canucks första slutspelsmatch sedan 2015 – när bröderna Sedin fortfarande regerade den västkanadensiska metropolen. Det var också nye svenske hjälten Elias Petterssons premiärmatch i Stanley Cup.

”Lite för tamt”

Men stämningen sjönk i takt med att showen fortskred, för det stod rätt tidigt klart att bristen på erfarenhet skulle bli ett problem mot betydligt mer rutinerade och väderbitna Wild.

De unga canuckerna hade problem med bristen på tid och utrymme, liksom med motståndarnas fysiska spel, och lyckades bara undantagsvis skapa några hetare chanser.

– Vi startade lite för tamt och kom sedan inte riktigt in bakom deras backar som vi skulle. Vi måste göra det lite svårare för dem, framför allt målvakten, säger Alex Edler på presskonferensen efter slutsignalen.

Höll fast klubban

Ja, målisen – Alex Stalock – höll nollan och Minnesota vann med 3–0, efter ett mål av Sverige-bekante schweizaren Kevin Fiala och tre poäng av backen Jared Spurgeon.

Elias Pettersson gjorde vad han kunde och hade två skott på mål men var aldrig riktigt nära att näta.

En mindre skandal inträffade i mitten av tredje perioden när Vancouvers Micheal Ferland fick sin klubba fasthållen i Minnesotas bås – och svarade med att speara Ryan Hartman.

En avstängning kan vänta.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!