Publicerad 2022-02-26

Han kom, han sågs och men segrade inte

Marek Hriviks återkomst slutade olyckligt för dalalaget och hemmafansen.

Återigen tappade dalalaget en ledning i matchens slutskede.

– Vi gjorde inte mål i powerplay, men fixade det ändå, säger Linus Omark till CMore efter matchen.

Leksand kom till lördagsmatchen med en dyster svit – hela fem raka matcher utan tre poäng och i flera av förlusterna har dalalaget haft ledningen länge i matcherna, men vikit ned sig.

I samband med OS i Peking presenterade Leksand att man värvat hem Marek Hrivik från KHL och matchen mot Luleå var slovakens första i Leksandsdressen.

Leksands ståplats hyllade Hrvik med ett special-tifo inför matchen med en stor bild samt en hälsning – välkommen hem.

Han gick in i en kedja med Carter Camper samt Max Veronneau och kedjan hittade kemi mellan varandra direkt.

I de två inledande perioderna hade trion 13 skott mot mål och stundtals hade kedjan stort puckinnehav i offensiv zon.

Vid ställningen 1–1, presenterade sig Marek Hrivik rejält. Först gjorde Mareks kedjekamrat Max Veronneau ett ypperligt hemjobb för att senare ta position högt upp på planen. Hrivik såg kanadickens position och levererade en 30 meters passning som friställde skyttekungen och 2–1-målet var ett faktum efter ett Max-mål, lågt skott under klubban på Luleås målvakt Joel Lassinantti.

I den tredje perioden fick Leksand sitt tredje raka powerplay.

Linus Andersson drev upp pucken runt Luleås mål och passade till backen Matt Caito som placerade pucken behärskat i krysset bakom Joel Lassinantti.

155 sekunder senare satte Martin Karlsson 4–1 efter en fin Gretzky-passning av Jon Knuts.

I det läget kändes matchen i hamn för Leksand.

Men Luleå ville annorlunda.

Så även Leksands hjärnspöken.

Linus Omark reducerade till siffrorna till 4–2 efter att han petat in en retur 11 minuter före slutsignalen.

Slutet blev rafflande när Luleå fick spela 5–3 och öste på mot Axel Brage. Där höll Leksand tätt men i spel sex mot fem styrde Brendan Shinnimin in 4–3 när 94 sekunder återstod.

Och Leksands hjärnspöken att tappa matcher i slutet av matcherna fortsatte även mot Luleå. Pontus Andreasson satte 4–4 när 61 sekunder återstod efter att Leksand hade 4–1 när 12 minuter återstod av matchen.

Matchen gick till straffar där gästerna var starkast.

– Jäkligt starkt av oss att få en bra forcering. Bara att fortsätta, säger Linus Omark till CMore.

Leksand-fansens hylling till återvändaren Marek Hrivik.