Wennerholm: AIK har hittat perfekta ersättaren

Hockeyallsvenskan är igång och AIK:s nya tränare Tomas Mitell fick den perfekta starten.

Seriens intressantaste tränarnamn ledde AIK till seger med 2-1 mot Pantern i premiären.

Mitell som stod helt i skuggan av huvudcoachen Jeremy Colliton då han var med och tog upp Mora i SHL i våras.

Mitell.

Jag kan inte tänka mig ett tuffare tränarjobb än att fylla AIK-ikonen Roger Melins kostym.

Rent bokstavligt är det omöjligt, då de båda går i helt olika viktklasser och det skulle gå in två Mitell i Melins kavaj.

Men jag undrar om inte AIK hittat den perfekta ersättaren.

Det kan inte vara en tillfällighet att de allsvenska spelarna röstade fram Mitell till allsvenskans bästa tränare, trots att han aldrig varit huvudtränare tidigare.

Nu inledde AIK:s tilltänkta radarpar Eric Castonguay och Anton Holm säsongen som det var tänkt att det skulle göra.

Med mål.

Riktigt bra publiksiffra

Anton Holm, allsvenskans skyttekung förra säsongen, gjorde mål direkt redan 2.11 in i första perioden, framspelad av Castonguay. Och när Jesper Frödén fick träff på en lös puck framför mål i power play i slutet av samma period och 2-0, trodde jag det skulle rasa iväg.

Så blev det inte.

AIK höll på att ställa till det istället, då Kim Johansson reducerade för Pantern med sju minuter kvar att spela. Ett slumpmål visserligen som ställde utmärkte målvaktsdebutanten Erik Källgren, men det gav skåningarna energi till en stark avslutning.

Nu stod AIK - och framförallt Källgren - emot.

Publiksiffran?

4 314.

Det är riktigt bra måste jag säga.

Timrå blev av med sina supertalanger Jonathan Dahlén och Elias Pettersson efter förra succésäsongen.

Men de har fyllt på med nya.

Som 17-åringen Filip Hållander som gjorde sitt första allsvenska mål, när han satte 3-0 hemma mot Vita Hästen. Ett mål som definitivt stängde den matchen.

Sedan avslutade Lukas Zetterberg med att sätta 4-0 i tom kasse.

Nyförvärvet från Västerås som har ett efternamn som får fansen att drömma sig tillbaka till storhetstiden när en annan ”Zäta” dominerade isen.