SHL Svenska hockeyligan

Skellefteå vände 0–2-underläge

Håller hemmasviten vid liv

Av: 

Gustaf Ränkeskog

HOCKEY

Underläge med två mål och på väg mot första hemmaförlusten efter tre raka vinster på hemmais.

Då både reducerade och kvitterade Andreas Wingerli för Skellefteå, som till slut vann med 3–2.

– Riktigt kass första period från vår sida. Sen så vänder vi på steken, säger kaptenen Oscar Möller.

Men det var alltså Linköping som öppnade bäst.

Redan efter tre minuters spel fick gästerna hål på Skellefteå. Markus Ljungh skickade i väg ett oväntat skott från snäv vinkel, som letade sig hela vägen in bakom Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet.

Om ledningsmålet var turligt var gästernas 2–0-mål var desto elegantare. Finländaren Oula Palve hakades upp men kunde trots det – glidande på knä – utöka ledningen.

Men sedan var det slut på det roliga för Linköping.

Kvitterade sent

Först kom Skellefteås reducering när Linköpingsmålvakten Niklas Lundström släppte retur och Andreas Wingerli kunde trycka in pucken.

Och med 1,4 sekunder kvar av den andra perioden kom också kvitteringen – återigen Andreas Wingerli, som pricksköt in 2–2-målet i det främre krysset.

– Första är alltid ledigt, som man brukar säga. Jag hör att de skriker från båset, men jag hör inte om de skriker tio sekunder eller en sekund. Så jag går in och knäpper den, säger Andreas Wingerli i C More.

Hur 23-årige Wingerli tyckte det kändes?

– Jävligt bra.

Halvvägs in i den tredje perioden fullbordade Skellefteå vändningen när Tuomas Kiiskinen satte 3–2 efter en fin omställning. Finländarens första mål för säsongen.

”Har varit vårt problem hela säsongen”

– Riktigt kass första period från vår sida. Sen så vänder vi på steken och gör ett mycket bättre jobb. Vi värderar bättre vid linjerna, vi får långa anfall och jag tror att de tappar mycket energi på det. Sen spelar vi stabilt i tredje perioden, säger Skellefteåkaptenen Oscar Möller efter lagets fjärde raka hemmavinst.

För Linköpings del var det fjärde förlusten på de fem senaste matcherna.

– Första är ganska bra och vi får något powerplay att bygga momentum. Men så fort vi blir tillbakatryckta i andra blir vi ängsliga och börjar chippa puckar. Det har varit vårt problem hela säsongen, säger Linköpingsbacken Filip Berglund.

Publisert:

LÄS VIDARE

Färjestad tog viktig seger mot rivalen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Skellefteå AIK

Linköpings HC

Oscar Möller