Nils Lundkvist stod för drömmål i natt

Publicerad 2022-11-18

NEW YORK. Nils Lundkvist gjorde sitt första mål för Dallas Stars i natt – och det var hela omgångens snyggaste.

Första perioden mellan Stars och Panthers i Sunrise i södra Florida hade pågått drygt femton minuter när Nils Lundkvist bestämde sig för att det var dags för lite solouppvisning.

Den 22-årige backen från Piteå fick pucken längst ut till höger på blålinjen, tog några diagonala skär in i banan, kom ut på andra kanten, svängde in i en båge mot hemmakassen med pucken på backhand-sidan, vände i sista stund om till forehand och sprätte in 2-0 ur helt omöjlig vinkel.

PLUS: Leifby: Börje i hjärtat på varenda svensk

Som tv-kommentatorerna utbrast:

– Vilket otroligt mål! Han är ju gudabenådad!

Innan första perioden var över hade gästerna från Texas gått upp i mäktig 4-0-ledning, men sedan skadades målvakten Scott Wedgewood så illa i ryggen att han fick föras ut på bår och då kom Panthers tillbaka och höll sånär på att utjämna. Stars stod dock, med viss möda, emot och vann till slut med 6-4.

– Det var väl inte riktigt så vi hade planerat det här, men vi visade ändå karaktär på slutet, säger coachen Pete DeBoer.

Keepern Wedgewood sågs efteråt ta sig ut från hallen för egen maskin, så hans skada såg dessbättre värre ut än den var.

Här avslutar Lundkvist och fixar drömmålet.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!