Publicerad 2019-12-28

Björklöven körde över Tingsryd med 7–0.

Krossen var serieledande Björklövens åttonde raka hemmavinst.

– Vi är konsekventa i vårt spel och är bra i benen, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall i C More.

Björklöven rivstartade matchen, mot tabellsjuan Tingsryd, med att göra 1–0 efter prick en minut och 2–0-målet kom i den tredje matchminuten, i ett fullsatt A3 Arena i Umeå (5 301 personer).

Serieledarnas tredje mål, som betydde 3–0 i minut 17, var en riktig delikatess av lagkaptenen Fredric Andersson. Han fick en passning i slottet och avslutade mellan sina egna ben och pucken gick in mellan benskydden på Tingsryds målvakt Andreas Ljunggren.

– Det där är inget jag har övat på, jag försökte bara komma åt pucken, säger Andersson i C More.

”Kul att målen kommer”

I sista perioden satte födelsedagsbarnet Alexander Wiklund, 29, sin andra puck som betydde 6–0 (han satte även 4–0). Det var andra matchen i rad som Wiklund blev tvåmålsskytt.

– Det är kul att målen kommer, säger Wiklund i C More.

Slutresultatet blev 7–0. Vinsten var Björklövens åttonde raka hemma och de är det lag som har tagit flest poäng på hemmaplan under säsongen (41 poäng).

Björklöven leder nu hockeyallsvenskan med åtta poäng i en haltande tabell. Tabelltvåan Modo spelar under morgondagen mot Timrå.