Succébacken började gråta på uppvärmning

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rögle toppar SHL-tabellen med tre poäng, backen Kodie Curran ligger trea i poängligan med 13 poäng på tio matcher.

I en stark intervju med Helsingborgs Dagblad berättar ligans hetaste spelare om varför han började gråta på uppvärmningen.

– Min dotter var på sin första match och när jag såg henne bröt jag ihop, säger han till lokaltidningen.

Flera internationella backar har förgyllt SHL de senaste säsongerna.

Förra säsongen hörde backarna Jesse Virtanen i Färjestad, Chay Genoway i Frölunda och Nick Ebert i Örebro till de mest sevärda och underhållande i ligan.

Kodie Curran hittade Rögle i Storhamar i den norska ligan inför förra säsongen.

Innan det var han en säsong i Esbjerg i den danska ligan.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Mycket istid

Första säsongen slutade Kodie Curran trea i backarnas poängliga efter Jesse Virtanen i Färjestad och Ryan Gunderson i Brynäs, med 37 poäng (12 mål och 25 assist) på 49 matcher.

Den här säsongen toppar han backarnas poängliga med tre mål och tio assist, det är tre poängs marginal ner till Olle Alsing i Djurgården.

Istiden på 22.46 per match är näst bäst i SHL efter Erik Gustafsson i Luleå och Marcus Högström i Djurgården, plus åtta i plus/minus statistik placerar honom på fjärde plats.

Det gör att det börjat snackas om både KHL och NHL för 29-åringen från Calgary i Alberta.

”Älskar sporten”

I intervjun med Helsingborgs Dagblad avslöjar Kodie Curran att han pratade med flera NHL-klubbar redan i somras.

Han säger också att han inte bara vill vara den bästa Rögle-spelaren eller backen i ligan, utan att han alltid velat vara den bästa spelaren på isen ända sedan han var liten.

– Jag pratade med några lagkamrater om det här nyligen ... jag älskar verkligen den här sporten och har gjort det sedan jag var barn. Jag vill göra allt jag kan för att spela så länge som möjligt, kanske kommer allt från den passionen, säger Kodie Curran.

”Började gråta”

Med sig i Ängelholm har han frun Caitlyn och fem månader gamla dottern Remy.

De var på plats när Rögle vann hemma mot Djurgården med 2–1 förra torsdagen.

– Min dotter var på sin första match och när jag såg henne under uppvärmningen bröt jag ihop och började gråta på isen, det var speciellt att ha henne här och ett fantastiskt ögonblick. Det går inte ens att förklara känslan, utan hon är bara något som har en stor plats i mitt hjärta, säger Kodie Curran.

Ler vid nedsläpp

Han pratar sig varm om Rögle och vad laget har på gång den här säsongen inför den inlevelserika och högljudda hemmapubliken.

– Sverige har blivit en del av mitt hem nu. Jag älskar våra fans, de är helt otroliga. Tittar du på mig på första tekningen inför en hemmamatch ser du att jag alltid ler. Inte för att jag är sugen på att spela, utan för att jag hör våra supportrar, säger Kodie Curran.

På torsdagskvällen spelar Rögle en het bortamatch mot Färjestad, ett möte som varit mycket underhållande de senaste säsongerna.

Färjestad har sju segrar på de åtta senaste matcherna och 28 mål framåt på de fyra senaste matcherna i SHL.

Rögle har nio segrar på tio matcher, är obesegrat på bortaplan och har släppt in tre mål på de tre senaste matcherna – enda förlusten är 0–1 hemma mot Oskarshamn i den tredje omgången.

Guider hockey:

Allt om SHL 2019/20 Allt om SDHL 2019/20 Allt om NHL 2019/20 Allt om Hockeyallsvenskan 2019/20

Publicerad:

LÄS VIDARE