Sundsvall föll efter olycksminuter

Publicerad 2015-11-23

Magnus Åkerlund utgick skadad

Johan Svedberg var allt annat nöjd efter förlusten.

Bortdömt mål, tre insläppta och en målvaktsskada på köpet – inom loppet av fem minuter.

Precis allt gick emot Sundsvall i den första perioden i 0-4-förlusten borta mot Almtuna och lagkaptenen Johan Svedberg var inte nöjd efteråt.

– Vart ska jag börja? Vi sitter kvar i bussen och tittar på när de spelar hockey, säger han i C More.

Sundsvall, stärkta av derbyvinsten mot Timrå, öppnade inspirerat och tog också ledningen i matchen – trodde de flesta. Men Christian Söderströms fräcka inbrytning efter fyra minuter dömdes bort efter lång videogranskning på grund av spelare i målgården.

– Det är jag mycket tveksam till, jag tycker att pucken är där före, kommenterade C Mores expert Harald Lückner i direktsändning.

Det blev början på fem rejäla olycksminuter för Sundsvall.

Formstarke forwarden Daniel Ljunggren inledde målskyttet efter 6.52 och drygt två minuter senare utökade norrmannen Michael Haga med sitt 13:e mål för säsongen. I samband med målet tvingades även Sundsvallsmålvakten Magnus Åkerlund bryta matchen i vad som såg ut som en sträckning i låret.

Femte raka hemmasegern

In kom den 18-årige Markus Olsson, som bara hann spela 24 sekunder innan han fick kapitulera fram till 3-0.

Sundsvall, som kom till spel med endast tre femmor på grund av skador, lyfte sig i mittakten, men när Oscar Milton sköt 4-0 var matchen mer eller mindre punkterad.

Almtuna bevakade effektivt ledningen i den sista perioden, som blev mållös.

Därmed tog Uppsalalaget sin femte raka hemmaseger och befäster nu sjätteplatsen i Hockeyallsvenskan.

– Vi har fyra bra kedjor som orkar spela i 60 minuter. Ganska stabil vinst, säger Almtunas Daniel Ljunggren till C More.