Publicerad 2017-12-30

Modos tuffa facit i Fjällräven Center fortsätter.

I derbyt mot Björklöven kom fjärde raka hemmaförlusten.

– Jag är bara så jävla less. Det är så jävla tungt, säger Modos Sam Marklund till C More.

Efter förlusten mot Leksand senast så fick Modos tränare Hans Särkijärvi frågan, från Mittmedia, om hans lag lider av ett hemmaspöke. Då hade Övik-laget tre raka förluster på hemmais.

– Det har vi väl haft i flera år?, svarade han.

Sviten förlängdes ytterligare under lördagen.

Det började dock bra i derbyt mot Björklöven, då Tommy Enström sköt in 1–0 nio minuter in i matchen.

Med fyra minuter kvar av den första perioden kom dock kvitteringen, via Simon Åkerström.

Modo gick ut bäst i den andra och tog rättvist ledningen, men innan perioden var slut hann Björklöven – på nytt – kvittera, då Simon Åkerström i powerplay snyggt serverade Jacob Andersson.

”Så jävla tungt”

Modo fick även en puck i nät fram till 3–2 – men det dömdes bort för offside i målgården. I stället kunde Björklöven göra både 3–2 och 4–2, vilket blev slutresultatet.

Modo har nu fyra raka hemmaförluster, och det var dystra miner efteråt.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är bara så jävla less. Det är så jävla tungt, säger Sam Marklund.

Björklöven kliver, i och med vinsten, upp på en åttondeplats – med samma poäng som Modo.