Barkovs fantastiska första period – gjorde hattrick

Publicerad 2022-12-30

Aleksander Barkov stod för en succécomeback.

Redan efter drygt 15 minuter hade 27-åringen gjort hattrick.

– Jag hade några studsar på min sida, säger han enligt ESPN.

Florida Panthers vann övertygande hemma mot Montreal Canadiens. En viktig del i 7–2-segern hade den finska stjärnan Aleksander Barkov.

27-åringen var tillbaka efter tre matchers frånvaro på grund av en underkroppsskada och gjorde avtryck direkt. Totalt blev det fem poäng för Barkov, varav tre mål redan i den första perioden.

– Jag spelar med några bra spelare som hittar mig där ute, säger han enligt ESPN.

Styrde in Forslings avslut

Barkov tycker också att han hade lite tur med studsarna. Och det kan man säga. 27-åringens första mål var en styrning. Men med ryggen mot Gustav Forslings avslut var den inte medveten.

Han fick svenskens skott på benet och plötsligt hade Barkov gjort 1–0 efter drygt två minuter.

27-åringens andra mål var ett vasst avslut som gick in via målvakten Sergej Bobrovskys klubbspets. Han fullbordade sedan sitt hattrick efter att lite turligt fått pucken av en Canadiens-försvarare framför mål.

Hyllas av motståndaren

Två assist blev det också, en i andra perioden och en i tredje, för Barkov som hyllas av motståndaren Arber Xhekaj.

– Han är en av ligans bästa, så om du ger honom det utrymmet och den tiden han fick så kommer du att få betala, säger han enligt nhl.com.

Floridas seger innebar att man nu brutit en tre matcher lång förlusttrend.

Barkov var inte ensam om att göra hattrick i nattens NHL. Winnipeg Jets Mark Scheifele gjorde även han tre mål, det sista i öppen kasse, när man besegrade Vancouver Canucks med 4–2.

Elias Pettersson assisterade till Canucks 1–0-mål efter 41 sekunder.