Frölundas återvändare matchvinnare mot Färjestad

Uppdaterad 2019-09-29 | Publicerad 2019-09-28

GÖTEBORG.5–2 mot rivalen Färjestad och fjärde raka segern.

Dessutom svarade Frölundas Johan Sundström och Samuel Fagemo för sina första SHL-mål i återkomsten.

– Det var en skön känsla. Det var några år sedan, säger Sundström till CMore.

Färjestad BK
Frölunda HC

Ett i det närmaste slutspelsfebrande Scandinavium fick se ett Frölunda som trampade gasen i botten under de inledande minuterna mot rivalen Färjestad, utan att få utdelning av spelövertaget.

I stället fick Färjestad första chansen i spel i numerärt överläge och då svarade Marcus Nilsson för kvällens första överraskande mål.

Valla pucken i mål

FBK-forwarden vallade in 1–0 efter 5.43 via Karl Stollerys ben, in vid Johan Mattssons första stolpe.

– Det var en passning, jag brukar inte skjuta bakom mål, sa Nilsson ärligt med ett snett leende i periodpausen till CMore.

1–1-målet (14.42) från Frölunda var en variant på Nilssons.

Men den här gången var det nog definitivt med avsikt.

Skyttekungen Ryan Lasch vallade, också från bakom förlängd mållinje, in kvitteringen via Färjestadsmålvakten Markus Svensson.

1–1-målet kom i spel sex mot fem vid en avvaktande utvisning sedan Johan Ivarsson rappat Lucas Raymond över handleden.

Andrea perioden var fortsatt dramatisk med slutspelshockey och hög intensitet.

Farlig Fribergtackling

Max Friberg åkte ut 2+10 efter tackling mot huvudet på Jonathon Blum, men det var Frölunda som gjorde 2–1 (27.01) med en man mindre på isen när Johan Sundström svarade för sitt första mål i återkomsten.

Nicklas Lasu gjorde 3–1 (31.09) innan Färjestad tog sig in i matchen igen, åter via spel fem mot fyra. 3–2 (34.08) av Per Åslund efter klapp-klapp-spel med Marcus Nilsson och Johan Ryno.

Återvändaren Samuel Fagemo petade in 4–2 (46.16) i tredje perioden efter en tajt situation hos FBK-målvakten Markus Svensson, och målet godkändes först efter en lång videobedömning.

Färjestad orkade inte lyfta spelet på nytt och inför 11 301 åskådare tog Frölunda fjärde raka segern efter en tyngre inledning i de två första matcherna på SHL-säsongen för regerande mästarna.

Simon Hjalmarsson fastställde slutresultatet, 5–2, med sitt fjärde mål för säsongen, nu i tom FBK-kasse.