”De handlederna har jobbat länge”

NHL: Läckert mål av Forsberg mot Dallas

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

RALEIGH. Nu har Filip Forsberg presenterat sig på allvar i årets Stanley Cup-slutspel.

Han gjorde ett riktigt praktfullt mål när Nashville vann i Texas i natt – och skaffade sig övertag i serien mot Dallas Stars.

– Jag fick en väldigt fin passning och sedan var det bara att försöka kriga in pucken, säger den 24-årige masen till Sportbladet efter 3–2-segern.

Predators hade redan 1-0-ledning när Filip Forsberg knappa femton minuter in i andra perioden i holmgången i American Airlines Center hoppade in från båset, fick en lysande passning av Nick Bonino ute på vänsterkanten och hårt uppvaktad skar in framför Ben Bishop och med de kanske ädlaste handlederna i hela NHL lyckades vinkla in pucken.

– He he, well, de handlederna har jobbat länge så de ska väl fungera såna gånger, säger ”Flipper” på telefon från Dallas.

– Bonino slog verkligen en fin passning, det var rena djupledsbollen för att tala fotbollsspråk. Jag lyckades ta ner den och sedan var det bara att försöka kriga in pucken.

”Vi fick aldrig panik”

Stars, som definitivt håller höjd mot divisionsettan i byte efter byte, kom dock tillbaka. Omedelbare publikfavoriten Mats Zuccarello reducerade, på assist från John Klingberg, i slutet av mittakten – och i mitten av tredje kvitterade Tyler Seguin. I det läget kändes det som att hemmalaget hade allt momentum, men bara några minuter senare lyckades finländaren Mikael Granlund skicka in en något slumpartad puck – och därefter höll Nashville, och framförallt målvakten Pekka Rinne, emot.

Kort sagt:
De hittade, som det brukar heta, ett sätt att vinna.

– Ja, och vad som än händer är det viktigast av allt i slutspelet. Det finns ständigt saker man vill förbättra i sitt spel, men hittar man det där sättet att vinna spelar inget annat så stor roll, konstaterar Filip.

– Om det kommer av gedigen erfarenhet? Ja, så är det nog. Vi fick aldrig någon panik ikväll, inte ens när de gjorde 2–2. Vi bara fortsatte på samma sätt som tidigare i matchen.

Kan skaffa slagläge

Nu har Predators alltså 2–1-övertag i serien och vinner de även nästa fajt i Dallas, natten till torsdag, skaffar de sig slagläge inför påskaftonens thriller hemma i Bridgestone Arena.

Men så långt fram är det ingen som tänker ännu.

– Nej, vi har bara fokus på nästa match. Det kommer bli svårt, Dallas är väldigt bra och serien riktigt tuff. Som slutspelsserier ska vara.

1 av 2 | Foto: USA TODAY Network / Sipa USA
Filip Forsberg har presenterat sig på allvar i Stanley Cup-slutspelet
Publicerad:

LÄS VIDARE