Hetaste rookien i NHL – Olofsson avgjorde

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Victor Olofsson är hetaste rookien i hela NHL.

I natt avgjorde han Buffalos hemmamatch mot Nashville med sitt trettonde mål – och gick upp i ensam ledning i ynglingarnas poängliga.

– Han utvecklas och har en fantastisk speed, säger coachen Ralph Krueger efter 4–3-segern.

Att vara bra i oktober är en sak – att fortfarande vara det när serielunken äter sig in i decembermörkret något helt annat. 

Men Victor Olofsson är uppenbarligen den typ av rookie som inte bara levererar när det är – relativt – lätt att spela NHL-hockey. Han bara fortsätter leverera för sitt Buffalo.

I natt, hemma mot Nashville, stänkte den 24-årige svensken in det som skulle visa sig bli den avgörande 4–3-pucken i mitten av tredje perioden.

– Jag såg att målvakten inte riktigt visste var han hade pucken. Så jag fick lite extra tid på mig att skjuta och kunde sikta ordentligt, säger Victor till Buffalo Hockeybeat.

”Lärt sig oerhört snabbt”

Det var hans trettonde mål för säsongen. Och med det ryckte han alltså åt sig förstaplatsen i rookisarnas poängliga. Han är också ensam tvåa både i svenska poängligan och svenska målligan. Bara Elias Pettersson har gjort fler poäng – och bara Elias Lindholm fler mål.

Snacka om genombrott.

– Det Victor verkligen lärt sig oerhört snabbt är att återvinna och behålla pucken i närkamperna, säger coachen Ralph Krueger.

– Han möter ständigt motståndarnas största och bästa backar och han vinner mot dem. Han utevcklas i en fantastisk speed.

Comeback för Dahlin

Själv är ”Goalofsson” mest imponerad av kedjekamraten Jack Eichel – som stod för två nya mål mot Vegas och betraktas som en tidig Hart Trophy-kandidat.

– Han är världens bästa spelare just nu. Jag försöker bara hänga med, säger Victor.

Rasmus Dahlin var för övrigt tillbaka på isen efter nästan tre veckor på skadelistan med hjärnskakning, matchades lite försiktigare än vanligt – och stod för en assist.

Filip Forsberg och Calle Järnkrok hade varsin assist för Predators.

Victor Olofsson avgjorde för Buffalo nattens svenskmöte.
Foto: TT
Victor Olofsson avgjorde för Buffalo nattens svenskmöte.
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!