Lundqvist och Rangers föll efter drama

Publicerad 2017-04-15

18 ynka sekunder.

Så nära var Henrik Lundqvist och hans NY Rangers en ny succé.

Men en sen kvittering följdes av att Alexander Radulov avgjorde för Montreal i sudden death.

– Det är tufft, säger Lundqvist till Montreal Gazette efter 3–4-förlusten.

Det var hett och intensivt i det andra mötet mellan Montreal Canadiens och New York Rangers i Bell Centre.

Tacklingar, utvisningar och en massa målchanser igenom hela matchen.

Henrik Lundqvist fick släppa in två puckar i den första perioden som Canadiens vann med 2–1.

Rangers vände i andra

Men Rick Nash och norrmannen Mats Zuccarello vände på steken med två mål i mittperioden.

Och 3–2 för Rangers höll sig nästan matchen ut efter att den svenske stjärnmålvakten svarat för flera fantastiska räddningar.

Till slut fick Montreal in 3–3-pucken – med endast 18 sekunder kvar.

Tomas Plekanec styrde in kvitteringen efter att Montreal tagit ut målvakten Carey Price och tryckt på med sex spelare mot fem.

18 sekunder kvar innebär också den senaste kvitteringen i en playoff-match i Canadiens klubbhistoria. Det tidigare rekordet var från 1975 med 24 sekunder kvar på matchklockan.

Ryskt avgörande

Lundqvist – liksom Price – fortsatte att storspela i förlängningen.

Inför matchen förklarade ytterforwarden Alexander Radulov hur ”Henke” skulle överlistas:

– Vi vet att han är bra på förstaskottet när han ser pucken. Du måste vara framför honom och hitta returen, det är så enkelt. Det är slutspel, det är så mål görs.

Radulov gjorde exakt som han predikade.

Efter 18.34 stod ryssen framför kassen och petade in en retur mellan benskydden på Lundqvist.

”Vi hade en bra chans”

”Henke” noterades för 54 räddningar – rekord i slutspelet för honom – och valdes till matchens andra stjärna efter just Radulov.

– Det är tufft... vi spelade också bra och hade chanser att vinna, säger Lundqvist enligt Montreal Gazette och fortsätter:

– Vi hade perioder när vi spelade riktigt bra... och de hade perioder när de tryckte på och gjorde det svårt för oss. Men vi förväntade oss att detta skulle bli en tuff serie. Nu gäller det bara att komma över denna förlust och ladda om.

Därmed står det 1–1 i matchserien när lagen vänder till New York för match 3 på söndag.

– Jag ser fram emot att spela framför våra egna fans. Det blir spännande, säger ”Henke”.

St Louis Blues har däremot tagit ett ordentligt grepp i mötet med Minnesota Wild.

I natt kom andra raka bortasegern efter att Jaden Schwartz avgjort sent i den tredje perioden med sitt 2–1-mål.

St Louis 1–0-mål gjordes av backdoldisen Joel Edmundson – samme lirare som avgjorde match 1 i sudden death. Passningspoäng till svenskduon Magnus Pääjärvi och Patrik Berglund.

Nu väntar två matcher i St Louis och Blues har därmed chansen att svepa serien på hemmais.

– Det är en bra start för oss, men jobbet är inte klart ännu, säger Jaden Schwartz till nhl.com.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se