Vände – efter slagsmålet: ”kontroversiellt”

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

LINKÖPING. Hemmalaget låg under och saknade energi mot Brynäs.

Då valde hemmaspelaren och junioren Adam Ginning att ta fighten i ett NHL-slagsmål mot veteranen Joachim Rohdin.

– Det är väl lite kontroversiellt att tycka att sånt här är godkänt. Det är delade läger om slagsmål. Men jag tycker det rensar och det stävjar saker i slutändan, säger Bert Robertsson.

Inte mycket såg ut att gå rätt väg för Linköping på tisdagskvällen.

Förstemålvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson saknades i laget, stjärnan Joe Whitney var 13:e-forward och nyförvärvet Mikael Frycklund skadad.

Och lägg därtill att Brynäs rivstartade och ledde med 2–0 efter de första 20 minuterna.

Kanske inte en drömstart för nye tränaren Bert Robertsson, som även inkasserade en förlust i premiären mot Djurgården i lördags.

Junior och veteran rök ihop

I slutet av den andra perioden reducerade Linköping till 1–2 och hade häng på gästerna.

Då utbröt kvällens största jubel och bröl i hallen, då junioren och JVM-aktuelle Adam Ginning och Brynäs veteran Joachim Rohdin hamnade i ett råkurr efter en längre brottningsmatch framför målet. De behöll handskarna på, men utdelade ett tiotal smällar på varandra.

Två helt utpumpade spelare hasade av isen och tilldelades matchstraff.

Efter slutsignalen fick Linköpings nye tränare Bert Robertsson frågor om slagsmålet.

– Det är två killar som kommer överens om att ta det ett steg längre. Jag har inget emot det. Det är inget överfall. I min värld så är det okej, säger han och fortsätter:

– Vi pratar om att stå upp för laget och för sig själv. I den här sekvensen tycker jag att brynäsaren börjar slåss och då finns det ingen anledning för Adam att bara ta emot. Det är väl lite kontroversiellt att tycka att sånt här är godkänt. Det är delade läger om slagsmål. Men jag tycker det rensar och det stävjar saker i slutändan.

1 av 2 | Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

”Gör rätt som står”

På läktaren stod Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén. Han gillade också Ginnings engagemang och fysik.

– Jag tycker han gör rätt som står upp. Han ska spela en fysisk hockey och sedan är han ju draftad av Philadelphia Flyers, säger Montén med ett leende.

Efter slagsmålet fick Brynäs en rivstart på sista perioden och ledde med 3–1. Men hemmalaget fick ny energi och vände till slut och vann med 4–3 i sudden death. Nye Hampus Larsson avgjorde efter en snygg passning till sig själv när Brynäs blev lite väl offensiva i Linköpings zon. Skridskoskicklige Larsson åkte förbi Brynäs-backen och ensam med målvakten Joacim Eriksson slog han sedan in sin egen retur.

Publicerad:

LÄS VIDARE