Ekman-Larsson i fokus efter märkliga målet

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson har gjort många mål i karriären – men inget som det när hans Arizona under söndagen tog en liten skrällseger i första slutspelsronden mot Nashville.

– Om han så försökte hundra gånger skulle han aldrig kunna göra om det, skrattar expertkommentatorn Pierre McGuire.

Det var knappa åtta minuter in i första perioden i det inledande playin-mötet mellan Nashville Predators och Arizona Coyotes som Oliver Ekman-Larsson på något sätt lyckades vispa in Stanley Cup-slutspelets hittills mest besynnerliga karamellstrut.

Foto: Jason Franson / TT

Han fick en passning på blålinjen och dammade på ett inte alltför märkvärdigt skott – men pucken tycktes bara bestämt sig för att den skulle besöka nätmaskorna. Så den touchade först i en skridsko tillhörande Kyle Turris, seglade upp i luften, träffade Matt Duchenes ena axel (!), fortsatte i en båge över Nashville-målvakten Juuse Saros – och landade innanför mållinjen.

– Det är ett av de märkligaste mål jag sett, utbrast NBC-kommentatorn Pierre McGuire i den amerikanska direktsändningen.

– Om Oliver så försökte hundra gånger skulle han aldrig kunna göra om det på samma vis.

Två mål av Forsberg

Nå, han behövde inte försöka mer alls – åtminstone inte i söndagsmatinén i Edmonton. Lagkamraterna Christian Dvorak, Clayton Keller och Michal Grabner prickade in ytterligare tre mål – den sistnämnde som vanligt i numerärt underläge – och det räckte till en något överraskande 4-3-seger, lagets första i Stanley Cup-slutspelet sedan 2012.

– Det var perfekt att vi fick en träningsmatch mot Vegas förra veckan. Det lärde oss vilket fysiskt pris man måste betala i playoff, säger coachen Rick Tocchet.

Predators, duktigt uppskrivna efter en imponerande insats i sin träningsmatch mot Dallas, var påfallande bleka i två perioder men skärpte sig i tredje och hämtade sånär in 1-4-underläge. Men forceringen kom för sent.

Filip Forsberg visade dock sedvanlig klass och prickade in två mål.

Lagen möts igen på tisdag kväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!