Vann finalreprisen – efter Holmbergs show

Pontus Holmberg stod för ett mål och en assist

Publicerad 2021-09-25

Växjö Lakers är regerande mästare och Pontus Holmberg blev utsedd till slutspelets bästa spelare.

Under lördagseftermiddagen var det repris på fjolårets final – och då var Pontus Holmberg återigen matchens gigant.

Rögle BK

Pontus Holmberg var slutspelets bästa spelare förra året. När det vankades finalrepris så gjorde han ingen besviken – och stod för en väldigt bra match.

Växjö Lakers fick en drömstart av just Pontus Holmberg, när han pangade dit matchens första mål efter bara 43 sekunder. Det var en spelmässigt jämn period där skottstatistiken i första slutade 12–9.

Lakers ledning stod sig också i hela första perioden.

Stort spelövertag

Andra perioden var en ensidig historia. Spelskickliga Växjö dominerade matchbilden i andra perioden. Men trots det enorma spelövertaget så var det Rögles Leon Bristedt som kvitterade efter fem minuter spelat i mittenronden. Ledningen höll sig inte alltför länge – Olle Lycksell gav regerande mästarna en ny ledning efter cirka tretton minuter. Fint framspelad av matchens gigant, Pontus Holmberg. Skotten skvallrade också om spelövertaget, som slutade 12–4.

Gynge blev matchvinnare

Lakers utökade ledningen genom Richard Gynge innan Lukas Ekeståhl-Jonsson reducerade. Rögle tryckte på för en kvittering men de kom aldrig riktigt nära.

I och med segern så gick Växjö upp på andraplats i SHL-tabellen, medan Rögle ligger sexa.

– Det var en tajt match så det var skönt att vinna. Det var en bra match för oss, säger Pontus Holmberg till C More efter matchen.

Pontus Holmberg och Olle Lycksell jublar.