William Karlsson spräckte målnollan

Publicerad 2021-10-21

William Karlsson inledde målskyttet med sitt första NHL-mål för säsongen, men hans Vegas föll ändå med 1–3 mot St Louis.

Den svenske hockeycentern fick in pucken efter drygt åtta minuters spel. Tillsammans med Reilly Smith kontrade han två mot en och efter att ha tagit vara på returen från sitt första skott sköt Karlsson 1–0 inför hemmapubliken.

Men därefter släppte inte Jordan Binnington in några fler puckar. Totalt stod han för 42 räddningar när St Louis tog tredje raka segern i säsongsinledningen.

I Vegas räddade Robin Lehner 35 av 37 skott innan St Louis punkterade matchen i tom kasse genom Ivan Barbasjev.

Vegas har en seger efter tre matcher.

Jubilaren fick vinna

James van Riemsdyk fick pucken vid förlängda mållinjen, slog den mot mål, där en helt fri Scott Laughton kunde hitta nätet.

Målet tidigt i andra perioden innebar 3–1 för Philadelphia hemma mot Boston, och var ett steg mot vad som till slut blev en seger med 6–3. Målet betydde också att van Riemsdyk kunde fira sin 800:e NHL-match med en assistpoäng. Nu har han bara ytterligare 979 matcher kvar till Patrick Marleaus rekord.

Den 32-årige amerikanen gjorde sin första NHL-match 2009 och har sedan dess spelat för Philadelphia och Toronto (2012–2018). Men nattens match blev inte en av karriärens mest minnesvärda, med mer kamp än skönspel.

Boston kom tillbaka efter Laughtons mål och kvitterade med en minut kvar till andra pausvilan. Hemmalagets svar kom i första bytet efter pausen, när Cam Atkinson gjorde 4–3 – och därifrån kunde Philadelphia utöka och bevaka sin ledning.

Philadelphias James van Riemsdyk mot Boston, bild från lagens möte i april.