”Då kan Nylander få sitta av hela säsongen”

Experten: ”Toronto har inga problem med det”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Klockan tickar.

Nu kommer rapporter om att Toronto Maple Leafs kan tänka sig att låta William Nylander, 22, missa hela säsongen.

– De känner inte att det här måste vara löst före den 1 december, säger Sportsnet-experten Chris Johnston.

Det börjar bli bråttom.

William Nylander, 22, står fortfarande utan kontrakt och om han inte kommer överens med Toronto Maple Leafs innan den 1 december kommer han inte få spela i NHL den här säsongen.

– Jag skulle bli chockad om han inte skriver på för Toronto, jag skulle bli väldigt överraskad. Jag tror att de gör framsteg, sa TSN:s Darren Dreger för knappt två veckor sedan.

”Trots att...”

Men nu kommer nya uppgifter.

Enligt Sportsnet-experten Chris Johnston har Toronto ingen brådska, han menar att klubben överväger att låta svensken missa hela säsongen.

– Trots att det är så nära (deadline) nu så känner Toronto inte att det här måste få en lösning innan den 1 december, säger han i programmet "Hockey Night in Canada” enligt The Score.

Samtidigt har det ryktats om att Nylander kan trejdas bort. Flera klubbar uppges vara ute efter 22-åringen och det har kommit rapporter om att Carolina Hurricanes står först i kön för en möjlig trade.

Men enligt Chris Johnston är det ingen självklar lösning.

– Om det inte dyker upp en trejd, och vi pratade i förra veckan om faktumet att Toronto läser av marknaden, och Nylanders krav inte stämmer överens med vad de andra klubbarna är beredda att betala så har Toronto inga problem med att låta spelaren sitta av en säsong.

Väntar tills i vår?

Det har också rapporterats om att Nylander, om han inte får något NHL-kontrakt i tid, skulle kunna spela i KHL eller någon annan europeisk liga.

– Är de (Toronto) beredda att förlora honom för resten av säsongen och kanske ha nya kontraktssamtal till våren? Jag tror att det finns en chans. Visst, deadline är 1 december, men alla vet att det finns en bra chans att han skriver kontrakt i KHL. Folk säger att han förlorar pengar, men det är inget problem för han kommer få tillbaka dem, och det vet han, sa experten Renaud Lavoie på franskkanadensiska TVA Sports tidigare under månaden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!