Pikade Leksand och kvitterade i Slaget om Siljan

Publicerad 2018-03-28

Mora utjämnade Slaget om Siljan efter en rysare i match två.

Då väljer Mathias Bromé att pika Leksands backspel.

– Där är de inte jättebra, bara slänger i väg puckarna, säger Mora-stjärnan i 3–2-segern.

Mora var pressat efter hemmaförlusten mot ärkerivalen senast.

I kväll åkte laget de knappa sex milen söderut, till fiendeland, för att inte halka ännu längre från sin SHL-plats.

Och det började illa.

Leksand fick inleda matchen med tre raka numerära överlägen redan under periodens första halva.

Då small det.

Austin Madaisky drog i väg ett direktskott från blålinjen, hårt och rakt i nät, och Tegera Arena exploderade.

Men Mora svarade snabbt – också i powerplay.

Krävde matchstraff

Andrew Rowe frispelades, fintade ner Tex Williamsson och la in pucken i öppet mål.

Utvisningarna fortsatte att hagla i matchen och därför var det ingen slump att Moras 2–1-mål kom med en leksing på botbänken.

Michael Haga hittade en liten lucka bakom Williamsson och lirkade in pucken i spel fem mot fyra.

– Nu är vi inne i det. Vi får ner puckarna djupt i deras zon och där är de inte jättebra… säger Mora-stjärnan Mathias Bromé i C More i den andra periodpausen.

– De (Leksands backar) slänger i väg puckarna hela tiden, tillägger han.

Gick mot förlängning

I den tredje hettade det till rejält när Leksand krävde matchstraff på Jacob Lagacé efter en tackling som sänkte landsmannen Matt Carey.

Moras kanadensare fick två minuters utvisning och när även Marcus Fagerudd, kort senare, drog på sig en trippingutvisning kom kvitteringen.

Matchens fjärde mål i numerärt överläge gjorde Mattias Ritola från nära håll.

Efter kvitteringsmålet såg matchen ut att gå mot förlängning.

Men med fyra minuter kvar bet sig Mora fast i anfallszonen och Jacob Nilsson gick köksvägen och avgjorde mötet och kvitterade Slaget om Siljan 2.0 till 1–1 i matcher.