”Hånet” mot NHL får spelarna att reagera: ”Förolämpar vår liga”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: TT
Jalen Ramsey.

HOCKEY

Frispråkiga NFL-profilen Jalen Ramsey, 23, har aldrig åkt skridskor i hela sitt liv men menar ändå att han skulle ta plats i NHL på bara ett halvår.

Utspelet har minst sagt fått hockeyproffsens uppmärksamhet.

– Jag menar, det är löjligt att han kan säga det. Det är okunnigt, säger, Jake Eichel till ESPN.

Jacksonville Jaguars profilstarka försvarare Jalen Ramsey berättade tidigare i somras om att han förmodligen skulle slå sig in i ett NHL-lag på bara sex månader om han skulle lägga manken till och träna för det eftersom han anser sig vara en naturbegåvning på idrott.

NFL-stjärnans citat har inte fallit speciellt väl bland NHL-proffsen.

– Jag tycker det är att förolämpa vår liga. För oss spelare, som tillägnar våra liv för att spela i NHL, att då tro på sex månader argumentera för att du ska kunna spela i en av världens tuffaste sporter? Jag menar, det är löjligt att han kan säga det. Det är okunnigt, säger Rasmus Dahlins lagkamrat i Buffalo, Jake Eichel till ESPN.

Aldrig åkt skridskor

Men det är inte bara Jake Eichel som går till attack mot Ramsey. Hela utspelet har blivit en stor snackis bland spelarna i världens bästa hockeyliga och lirare som Dylan Larkin, Seth Jones, John Tavares bara några av de som är otroligt frågande till NFL-profilen.

– Jag kan sätta alla pengar i världen på att det inte finns en möjlighet att han spelar i NHL efter ett halvår. Det är omöjligt. Att han ens säger det, det är att nedvärdera vår sport, säger St. Louis Blues Vladimir Tarasenko.

Flera spelares huvudpoäng till varför det inte skulle gå är att Jalen Ramsey aldrig tidigare åkt skridskor.

– Jag tror att jag skulle vara ungefär tusen procent bättre på hans position efter sex månader, än han skulle vara på min, konstaterar San Jose Sharks Evander Kane.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN