LHC-stjärnan öppnar för en förlängning

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

LINKÖPING. Han har gjort succé i säsongsinledningen.

Nu öppnar Nick Sörensen, 23, för att förlänga med Linköping.

– Kommer klubben med något konkret och det ser bra ut skulle jag säga att LHC ligger bra till, säger LHC-stjärnan till Sportbladet.

Linköping har sju raka hemmasegrar och toppar tabellen efter tio matcher. En stor anledning till det är Nick Sörensen. 23-åringen har gjort sju mål och med det toppar han SHL:s skytteliga tillsammans med Daniel Brodin och Emil Bemström

– Det känns jättebra. Vi har vunnit mycket matcher och jag har fått producera också. För egen del hade det inte kunnat vara bättre just nu, säger Sörensen till Sportbladet efter 2-1-segern efter förlängning mot Skellefteå.

”Upp till klubben”

Sörensens kontrakt med Linköping går ut efter den här säsongen, men stjärnan öppnar för att förlänga med LHC.

– Det är upp till klubben att snacka med agenten. Självklart är det något man tänker på när det är kontraktsår. Av det jag hört vill Linköping att jag ska vara kvar. Om det blir Sverige hoppas jag att vi kan lösa det, säger Sörensen.

Ser du LHC som förstaalternativet i SHL?

– Det gör jag. Jag gillar det här. Klubben vet vad de får av mig och de har varit med i hela min förändring. Kommer klubben med något konkret och det ser bra ut skulle jag att säga LHC ligger bra till, säger Sörensen.

Lockas du av tanken på att spela i KHL eller Schweiz?

– Det gör de flesta spelare tror jag. Man skulle ljuga om man sa att pengarna inte spelade in till viss del. Det är otroligt roligt med hockey, men som spelare spelar du bara till du är 30–35 år och kommer det ett bra erbjudande får man självklart överväga det. Jag stänger inga dörrar, säger han.

Emvall: ”Vet att han kan”

Linköpings GM Fredrik Emvall är förstås nöjd med vad Sörensen presterat så här långt.

– Han är på den nivån vi vet att han kan. Jag tycker han var på den här nivån innan han drog över, men i fjol hade han det tufft med skador, säger Emvall.

Har ni erbjudit honom något kontrakt?

– Vi har inte börjat prata än, men vi har sagt att vi jättegärna har honom kvar. Vi ska väl ta upp den diskussionen nu i november. Vi ser gärna att han stannar, säger Emvall.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!