NHL

Victor Hedman bakom ny seger för Tampa Bay: ”Så vi vill spela”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

UNIONDALE/LONG ISLAND. Nej, de våldsamt högljudda vettvillingarna på Coliseums läktare skrämde inte Tampa Bay Lightning.

Regerande mästarna gjorde en i det närmaste perfekt bortamatch på Long Island i natt och vann med 2-1.

– Det var bara roligt med så hög stämning, säger Victor Hedman till Sportbladet.

Det var ju mycket palaver om det innan semifinalen mellan Tampa och New York Islanders startade:

Hur kommer mästarna hantera det enorma, genuint fientliga trycket i de största matcher som spelats i beryktade ladan Nassau Coliseum på nästan fyra decennier?

Svaret har just levererats:

Det berörde dem inte alls.

– Nej, vi är ändå vana, säger Victor Hedman när vi talar med honom efteråt.

– Om något var det roligt med hög stämning. Det känns speciellt att få spela slutspelsmatcher i en arena med sådan historia, vi har aldrig gjort det i Coliseum tidigare och fick själva energi av trycket.

Victor Hedman.
Victor Hedman.

Hedman med ny assist

Ja, Lightning stod för en närmast klinisk match i det öronbedövande larmet, spelade lugnt och behärskat och såg liksom i flera av matcherna i serien mot Carolina till att de defensiva virtuoserna på motsatt planhalva fick smaka egen medicin. Mycket lite utrymme fanns tillgängligt – och ingen tid.

När Cal Clutterbuck efter en massiv press 17 minuter in i mittperioden lyckades kvittera Yanni Gourdes ledningsmål såg det visserligen ut som att Islanders skulle kunna ta sig in, och rentav ta över, fajten men i ett powerplay tjugo sekunder före pausen såg Brayden Point till att ge gästerna ny ledning – på ny assist från just Victor, varmed han återigen rycker i toppen av backarnas poängliga – och sedan var det slut på det roliga för hemmalaget och dess rytande fans. I tredje perioden gav Tampa inte bort en millimeter.

– Jag tycker vi var väldigt bra i första också, vi hade kunnat göra ytterligare några mål då, fortsätter ”Vigge”.

– Andra kändes inte lika lyckad, men i tredje såg vi verkligen till att hålla dem på utsidan. Som mot Carolina? Ja, det kan man nog säga. Det är så vi vill spela.

För Tampa innebär segern 2-1-ledning i serien – och vinner de igen natten till söndag skaffar de sig slagläge inför femte matchen i Tampa till veckan.

– Det ska vi absolut försöka göra, det är målsättningen, konstaterar backstjärnan Hedman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Carl Söderberg är klar för SHL-spel med Malmö

Islanders tvångsmatades med sin egen medicin

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Stanley Cup

Tampa Bay Lightning

New York Islanders

Victor Hedman