Skellefteå vann i förlängning

Publicerad 2020-11-14

Andra raka segern.

Skellefteå har rest sig ur jättesvackan och bortabesegrade Oskarshamn efter förlängningsdrama.

Skellefteå stoppade hemmastarka Oskarshamn. Överraskningslaget hade fyra vinster i rad i sin egen arena, men i kväll föll det med 2–3 i förlängning.

I en match där gästerna öppnade målskyttet. Oliver Larsen slarvade med pucken bakom kassen, och Jesper Frödén satte 1–0 med sitt tionde mål för säsongen – det tar honom till delad skytteligaledning.

Larsen revanscherade sig, och var den som senare i perioden kvitterade till 1–1. Danske backens första SHL-mål.

Mittperioden påminde om den första. Bortalaget skaffade sig en ledning, denna gång via Joakim Berggrens klubba, och återigen kom Oskarshamn ikapp. Nu tack vare Jonas Engström som behärskat tryckte in pucken efter fin framspelning från Filiph Engsund.

Hugg avgjorde

Tredje perioden mållös, och matchen till förlängning. Där snodde Adam Wilsby åt sig pucken, lagkamraten Rickard Hugg befann sig ett par skär framför motståndarna och förvaltade friläget.

– Jag fick en bra passning av Wilsby och var helt fri, jag försökte bara trycka upp den och den gick in, säger Rickard Hugg till C More.

3–2-seger för Skellefteå, andra raka för laget som dessförinnan hade fem förluster i rad.

– Lite surt att vi inte får med oss tre poäng, men två är alltid bättre än en, säger Hugg.