Anton Forsberg glänste i debuten

Föll i Torontos bästa start på 100 år

Publicerad 2017-10-10

Målvakten Anton Forsberg var på väg mot en megasuccé.

Men i debuten för Chicago tappade laget 3–1 och föll mot Toronto med 3–4 efter förlängning.

– Han var nog den främsta anledningen till att vi fick en poäng med oss, säger Chicagos lagkapten Jonathan Toews om Forsberg.

Anton Forsberg hyllas efter Chicago-debuten trots förlust.

Anton Forsberg – i fjol i Columbus Blue Jackets – stod för en imponerande insats i sin debut för Chicago och räddade 39 skott, men bortalaget föll ändå mot Toronto Maple Leafs.

Chicago hade en 3–1-ledning borta i Air Canada Centre med sju minuter kvar, mest tack vare svensken i målet.

Men Connor Brown och James van Riemsdyk, i powerplay, fixade till en förlängning inför glada hemmafans.

Och där avgjorde Auston Matthews med ett snärtigt dragskott högt bakom Forsberg och gav ”lönnlöven” tredje raka segern i säsongsinledningen.

”Måste vara nöjda”

Trots förlusten hyllades Forsberg för sin insats i en match där Toronto till slut vann skotten med 43–21 och svensken svarade för flera spektakulära räddningar.

– Du behöver en målvakt som spelar riktigt bra när du måste döda så många utvisningar. Han gjorde några jätteräddningar för oss och var nog den främsta anledningen till att vi fick en poäng med oss, säger Blackhawks lagkapten Jonathan Toews till Chicago Tribune.

Forsberg själv var inte alltför missbelåten heller.

– Det känns som vi hade kontroll på matchen i den första perioden och tappade den på något sätt i den andra. Det känns som vi slappnade av lite vid 3–1. De fortsatte att trycka på. Det är tufft, men vi måste vara nöjda med en poäng, säger 24-åringen.

Toronto-backen Calle Rosén, i fjol i Växjö, stod för karriärens första NHL-poäng när han assisterade till Nikita Zajtsevs 1–2-reducering i den andra perioden.

Toronto har tre raka segrar och har på dessa gjort 19 mål – det bästa resultatet på 100 år.

Calgary fick äntligen vinna i Anaheim

Efter nästan 14 år och 25 raka förluster (!) i Anaheim är Calgary en vinnare.

Den enorma sviten – den längsta i NHL:s historia – bröts när Flames lyckades slå Ducks med 2–0 i Honda Center i morse.

Sean Monahan och Mikael Backlund satte 1–0 och 2–0, men det var framför allt nye målvakten Mike Smith som var den store hjälten.

35-åringen, som kom från Arizona Coyotes inför denna säsong, räddade samtliga 43 skott!

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se