Hyllar fansen: ”Det bästa med hockeyn”

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:

I morgon spelar Djurgården säsongens sista hemmamatch i ett slutsålt Globen.

I dag hade klubben planerat ett retursläpp på biljetter.

Det blev inget av det – eftersom de inte har fått några biljetter i retur.

– Det är det bästa med hockeyn. Jag ser fram emot det hur mycket som helst, säger Emil Bemström.

Djurgården har haft ett stort publikstöd under hela slutspelet. I morgon är det vinna eller försvinna och Globen är förstås utsålt igen.

Faktum är att klubben planerade ett retursläpp på biljetter som de fått tillbaka av supportrar som inte kan gå på matchen.

Det släppet blev det ingenting av, eftersom de helt enkelt inte fått in några biljetter i retur, meddelar Djurgården på sin hemsida.

– Det är det här det som är det bästa med hockey, att spela på ett fullsatt Globen. Jag ser fram emot det hur mycket som helst och de kommer få se ett skridskostarkt Djurgården i morgon, lovar Emil Bemström som poängterar vikten av att ha publiken med sig i slutspelet.

– Det har varit suveränt. Det har varit fullsatt och de har sjungit oss till vinst nästan hela tiden. Det känns otroligt skönt att ha dem i ryggen.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

”En ynnest”

Robert Ohlsson ser också fram emot morgondagen.

– Inramningen och kulissen är fantastiskt. Det är en ynnest för alla spelare och ledare att vara med om det.

Frölunda har alltså ena handen på Le Mat-pokalen efter 6–2-segern hemma i den femte semifinalen. När Djurgården tränade under tisdagen hade tränaren Robert Ohlsson riktat om sitt fokus på morgondagens uppgift.

– Vad jag säger om gårdagen? Jag säger att det är dagen före morgondagens match, säger Ohlsson efter den korta isträningen på Hovet.

Foto: Jonathan Nilsson
Robert Ohlsson

”Bara att glömma gårdagen”

Forwarden Emil Bemström har sin bild klar över vad som gick fel i går.

– Framförallt tar vi på oss alldeles för mycket utvisningar, det straffar sig såklart. Frölunda har det bästa powerplayet så det är surt just nu. Men det är en ny dag, med nya möjligheter. Det är bara att glömma gårdagen.

Att undvika utvisningar, är det något ni kommer ha i åtanke imorgon?

– Ja, men vi måste fortfarande åka mer skridskor. Vi glider lite för mycket och därför hamnar vi efter och tar onödiga utvisningar.

Tränaren Robert Ohlsson har en enkel lösning på att slippa hamna i numerärt underläge.

– Vi vet alla om att de verkar vassa där. Sen kan man vända på det, om vi har pucken och spelar i anfallszon så har man löst det på det sättet.

Nyckelspelarna Jacob Josefson och Olle Alsing som klev av i den andra perioden senast saknades även på dagens träning. Något som öppnar för de gallerprydda guldhjältarna från U18-VM.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!