Trots 0–8-förlusten: ”En dröm”

Publicerad 2019-05-12

BRATISLAVA/STOCKHOLM. Trots sex insläppta mål i tredje perioden, och 0–8 på tavlan, var italienske målvakten mer än nöjd.

– Att möta världsklasspelare är en dröm som går i uppfyllelse, säger Marco De Filippo.

Hade du hört talas om Marco De Filippo?

Den italienske målvakten, 28 år gammal, valde att ta time out från hockeyn 2015, men kom tillbaka och gjort tre säsonger i Cortina i den italienska alpligan.

I eftermiddag fick han för första gången kliva upp på den stora hockeyscenen, och han trivdes i rampljuset.

Efter Italiens 0–9-förlust i gårdagens premiär mot Schweiz fick De Filippo chansen mellan stolparna mot Tre Kronor.

Hans VM-debut.

Storspelade i två perioder

Och 28-åringen storspelade inledningsvis.

Efter två perioder var De Filippo anledningen till att det ”bara” stod 2–0 till Sverige och han hade räddat 38 (!) skott.

– Men i tredje perioden var jag riktigt trött, även om inte det ska vara en ursäkt, berättar keepern som släppte in sex mål under de sista 20 minuterna.

Men trots 0–8-förlust var han nöjd efter matchen eftersom han fick möta de svenska världsstjärnorna.