Toronto om Nylander: ”Saker och ting kan förändras”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Toronto-stjärnan William Nylander står fortfarande utan kontrakt.

Och parterna har svårt att komma överens om ett långtidskontrakt.

– Jag har fått frågan: ”Vill du byta bort honom?” Svaret är nej, men saker och ting kan förändras, säger general managern Kyle Dubas.

Med bara dagar kvar till NHL-premiären blir läget än mer skarpt kring William Nylanders kontraktsituation.

22-åringens rookiekontrakt gick ut med Toronto Maple Leafs efter förra säsongen och än så länge är inte parterna kunnat enas om ett nytt avtal och därför har den svenske forwardsstjärnan inte funnits med laget hittills.

Enligt uppgifter borta i Nordamerika kräver Nylander drygt åtta miljoner dollar per säsong medan Toronto erbjuder sex miljoner dollar.

– Spelare kanske inte gillar det (att få sämre lön reds. anm.), men jag är övertygad om att de hellre spelar för ett lag som kan vinna än för ett som inte kan göra det, sa general managern Kyle Dubas nyligen.

Torontos tränare Mike Babcock och general manager Kyle Dubas.
Foto: Aaron Lynett / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Torontos tränare Mike Babcock och general manager Kyle Dubas.

”Saker och ting kan förändras”

Och nu är Dubas på nytt ute och pratar om Nylanders avtal.

– Jag har fått frågan: ”Vill du byta bort honom?” Svaret är nej, men saker och ting kan förändras. Men det är inte någon plan eller någon diskussion som vi har haft, säger Dubas enligt Toronto Star.

Samtidigt medger han att tiden börjar bli knapp och att parterna kan tvingas gå ifrån det tänkta långtidskontraktet för ett så kallat ”brokontrakt”.

– Långtidskontraktet är något båda parter, vår sida och hans sida, har fokuserat på. Dessa är oftast de svåraste att komma överens om eftersom det är ett större beslut för spelaren och ett större beslut för klubben.

Toronto inleder NHL-säsongen hemma mot Montreal 4 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE