Göteborgs historiska seger – i sextonde matchen

Av: Jonatan Andersson

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

15 raka förluster.

Men idag kom Göteborgs historiska första seger i SDHL.

Nykomlingen besegrade SDE med 4–2.

– Det var på tiden nu, säger Hanna Sköld, som ledde vägen med lagets första mål.

Nykomlingarna Göteborg HC var knappast favorittippade inför säsongen. Men att hösten skulle bli riktigt så tung sm den blivit var det inte så många som trodde.

Inför dagens match mot SDE från Stockholm hade laget fortfarande aldrig vunnit i högsta ligan – trots 15 försök.

Men laget verkade ha bestämt sig, och gick upp i en tydlig 3–0-ledning. Målskyttarna hette Hanna Sköld, Margot Möllersten och Kirstine Eberhardt.

”Var på tiden nu”

Trots ett tydligt skottövertag för bortalaget (24–42) kunde Göteborg hålla undan och slutligen vinna. Devon Moir fastställde slutresultatet till 4–2 i powerplay.

– Det var på tiden nu. Det kändes verkligen så, för vi har varit närmare på slutet, säger 1–0-skytten Hanna Sköld till GP.

Nu är målet att poängen ska trilla in i stadigare takt än under säsongsinledningen.

– Ända fram till jul så har vi mer chanser att ta poäng än vad vi har haft tidigare, skulle jag säga. Om vi ligger i nu så kan vi få några bra matcher innan uppehållet, säger Sköld till GP.

I Jönköping hade HV71:s finska duo Sanni Hakala och Riikaa Välilä lekstuga med AIK. Hakala gjorde samtliga tre första målen i matchen – och Välilä stod för assist på alla tre. Hemmalaget vann till slut med hela 9–2.

Luleå närmade sig Modo på andraplatsen genom att besegra Leksand på hemmaplan. Noora Tulus blev matchhjälte med två mål – bland annat det avgörande 3–2-målet i sista perioden.

Publicerad:

LÄS VIDARE