HV71 tog sjätte raka segern mot Rögle

Av: Mattias Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÄNGELHOLM. Han kom tillbaka och vann guld förra året, men hade själv en helvetessäsong med svåra skador. Möt Rögle bröt David Ullström sin måltorka och fixade HV-segern.

– Ibland behöver man bara släppa den där apan som sitter på ryggen så kan det bli ketchupeffekt i stället, säger Ullström efter 2–1-segern borta mot Rögle.

Foto: BILDBYRÅN

David Ullström hade en minst sagt jobbig förra säsong. Han började den i Dynamo Minsk, men där blev det bara tre matcher innan skadorna stoppade honom.

– Jag hade allting. Jag opererade ljumskbråck, axeln och handleden, säger Ullström.

Efterlängtat mål

När han kommit hem till HV 71 i slutet av säsongen kunde Ullström inte spela fler än sju matcher. I den andra slutspelsmatchen bröt han armen.

– Det var en helvetessäsong. Jag har inget att skylla på men det tar tid att komma tillbaka. Hela den här ryggmärgshockeyn… Man har spelat hockey hela livet, men ändå är det smådetaljer som man har svårt att hitta tillbaka till.

Hur snabbt blev du bra i armen då?

– Det var lagom att ta sig av gipset till guldfesten…

David Ullström är frisk nu, men inför matchen mot Rögle hade han väntat nio matcher på att få göra mål. Men i andra perioden i en märklig och hafsig match bröt han måltorkan.

Med 5.28 kvar styrde han in 2–1 till HV och det blev också segermålet.

– Man tar vad man kan få. Jag hade två bra jättebra lägen innan och jag har haft lägen i varenda match. Nånstans är man bara människa och man undrar vad sjutton man ska göra. Men det är alltid värre om man inte har lägena. Det är bara att hålla huvudet högt, fokusera på nästa målchans och hänga dit dem. Skönt att börja med ett sånt här mål där man bara behöver sätta dig klubban.

Backkris i Rögle

Jumbon Rögle inkasserade sin tredje raka förlust och har backkris inför returmötet mot HV på fredagen. Alen Bibic utgick skadad under matchen och laget avslutade torsdagsmatchen med fyra seniorbackar och två juniorbackar. Sedan tidigare är Almen Bibic (som dock har tränat på is i veckan, men också ryktas bort från klubben) och Kevin Gagné skadade. Cade Fairchild är på väg bort från klubben och kommer inte att spela på fredagen.

Rögles sportchef Chris Abbott visste inte hur läget var med Bibic-bröderna efter matchen.

– Jag har inte hört om Alen så jag måste snacka med coacherna och läkarteamet om hur det är med honom, säger Chris Abbott.

Är Almen Bibic tillgänglig i morgon?

– Jag vet inte om han spelar i morgon. Det kommenterar jag inte. Backarna vi har nu, och framför allt de unga, gör ett jäkla bra jobb. Jag är stolt över dem, men vi behöver lite mer av alla i morgon, säger Abbott.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN