Bötfälls för filmning – efter påhoppet

Timrå-målvakten Niklas Svedberg straffas – HV71:s Christoffer Persson stängs av

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Niklas Svedberg, 29, straffas.

Timrås stjärnmålvakt fälls för filmning och får böta 5 000 kronor.

– Om jag får en knuff bakåt och lutar mig mot målet och det lossnar är det självklart att jag tappar balansen, sa han till Sportbladet i går, där han också gick till hård attack mot Brynäs Johan Alcén.

Brynäs skickade hem Timrå med 5–1 i SHL på lördagen.

Men snacket efteråt handlade till stor del om Timrås stjärnmålvakt Niklas Svedberg, 29.

Efter matchen gick han till stenhård attack mot Brynäs Johan Alcén, 30.

– Alcén är i Brynäs bara för att hans farsa har varit där, det vet alla. Han är ett virus i omklädningsrummet, sa Svedberg till Sportbladet.

”Borde se det”

29-åringen var även inblandad i en omdiskuterad situation i den tredje perioden. Han ramlade bakåt i sin egen målbur efter en lättare kontakt med Nicklas Danielsson. Brynäs-forwarden tyckte Svedberg filmade och var rasande.

– Han försöker göra en smart grej, men någon av domarna borde se det. Det är något de kanske borde kolla på i efterhand. Tycker det kan vara lite mer sportsligt än sådär, sa Danielsson.

Och nu straffas Svedberg.

Målvakten blev anmäld till disciplinnämnden och tvingas betala 5 000 kronor i böter för filmning.

”Skrek som en gris”

Svedberg tappar balansen lite och lutar sig mot stolpen. Svedbergs högra skridsko glider bakåt medans hans vänstra skridsko trycker ifrån bakåt mot stolpen och målburen försvinner bort. Svedberg förstärker situationen för att få det att verka som om det var en hård tackling och få med sig en utvisning”, står det i beslutet.

Målvakten själv var helt oförstående till Danielssons kritik.

– Jag vet inte vad det var, han skrek som en stucken gris, jag vet inte hur gammal han är egentligen. Jag är helt förvånad, fattar ingenting, sa Svedberg i går.

Han tycker du ramlar lätt.

– Ja, det tycker han, men jag säger till domaren att det inte är en utvisning, men om jag får en knuff bakåt och lutar mig mot målet och det lossnar är det självklart att jag tappar balansen.

▪▪▪

Även HV71:s Christoffer Persson straffas.

Backen delade ut en huvudtackling mot Michael Haga i mötet med Mora på lördagen och döms nu till fyra matchers avstängning och böter på 15 625 kronor.

Tacklingen sker mot huvudet, som slungas hårt in i sargen. Stor skaderisk och det är fråga om återfall”, står det i beslutet.

Mora vann matchen med 2–1.

Niklas Svedberg
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Niklas Svedberg
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!