Svenskarna tar sina NHL-klubbar till skiljedomstolen

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Kräver bättre kontrakt

Foto: TT

Nashville vill säkra upp Calle Järnkrok som gjort en stark säsong i NHL.

Men svensken är inte nöjd med kontraktsförslaget – och tar nu sin klubb till domstol.

– Vi är inte överens med dem om lön och antal år helt enkelt, säger Järnkroks agent Christian Sjögren till Gefle Dagblad.

Med 16 mål, 14 assist och kanske främst en bred spelrepertoar har Calle Järnkrok stått för en stark säsong under sitt tredje år i Nashville Predators.

NHL-klubben är nu mycket angelägen om att förlänga den förre Brynässpelarens kontrakt som har gått ut.

– Han gjorde 16 mål förra året, så ja, vi jobbar på en förlängning och försöker få till ett mångårigt avtal. Vi vill få till det på ett eller annat sätt, sa klubbens general manager David Poile förra veckan till predlines.com och tillade:

– Jag vill få till en långsiktig deal och jag tror att det här är rätt tidpunkt.

"Inte överens"

Nu har forwarden fått ett kontraktsförslag på bordet, men är uppenbarligen inte nöjd.

Både Calle Järnkrok och svenske lagkompisen Petter Granberg utnyttjade på den sista tillåtna dagen möjligheten att få till ett domstolsbeslut som kan ge dem mer lukrativa avtal.

– Vi är inte överens med dem om lön och antal år helt enkelt, säger Järnkroks agent Christian Sjögren till Gefle Dagblad och fortsätter:

– Så då tar vi in den här skiljenämnden, om det behövs, så får de kolla på vilka löner liknande spelare har och så. Men vi får vänta och se helt enkelt, för vi kan ju komma överens om ett kontrakt innan det går till domstolen också.

Avgörs i augusti

Järnkrok har mer än fördubblat sin målskörd från fjolårssäsongen och vill få till ett bättre löneavtal än det som gav honom 735 000 dollar från säsongen 2015/16.

Domstolens beslut angående Järnkrok fattas den 4 augusti. Dagen innan ska den 23-årige backen Petter Granbergs fall prövas.

Även en tredje svensk vill få till ett bättre kontrakt via beslut i skiljenämnden. Washington Capitals forward Marcus Johansson fall avgörs redan den 20 juli.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!