Kempe målskytt när Los Angeles vann

Publicerad 2017-12-19

Adrian Kempe gjorde mål direkt efter en utvisning när Los Angeles besegrade Philadelphia med 4–1 i natt.

LA Kings hade en 2–1-ledning när Kempe drygt fyra minuter in i tredje perioden satte pucken direkt efter att ha kommit ut från utvisningsbåset, där han suttit för en crosschecking.

Kempe fick utnämningen ”matchens mål” på nhl.com sedan han skjutit mellan lagkamratens ben och in i mål.

– Jag vill inte träna på sånt för mycket på mina egna lagkamrater, skojade Kempe efter matchen.

– Målvakten fuskade lite och jag kunde gå för en passning. Men luckan för skott var öppen mellan benen, säger Kempe enligt LA Times.

Det var Kempes elfte mål för säsongen. Samtidigt som ”Kings” bröt Philadelphias sju matcher raka segersvit.

Svensken skadad

Men allt var inte glädje för Los Angeles. Svenske backen Christian Folin utgick med en skada efter första perioden. AP rapporterar att det rör sig om en skada i övre delen av kroppen.

– Jag vet inte vad det är. Han fick en skada som gjorde att han inte kunde fortsätta, som vi kommer att titta på när vi kommer hem, säger tränaren John Stevens efter matchen.

Columbus Alexander Wennberg stod för en målgivande passning i bortamatchen mot Boston. Men det blev storförlust efter en stark tredje period av Boston, som vann med 7–2.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se