Två nya mål av Oscar Lindberg

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Det är nästan lite för bra för att vara sant”

1 av 4 | Foto: NHL.com

NEW YORK. Braksuccé.

På annat sätt går det inte att beskriva inledningen av Oscar Lindbergs rookie-säsong i NHL.

Han gjorde två nya mål när New York Rangers slog Columbus i hemmapremiären på Madison Square Garden i natt – och är med sammanlagt fyra fullträffar på tre matcher delad etta i målligan.

– Det är nästan lite för bra för att vara sant, men det känns förstås väldigt skönt, säger den nye skyttekungen till Sportbladet efter 5-2-segern.

Ja, snacka om genombrott.

Efter ett par år i farmarligan fick 23-årige Oscar Lindberg från Skellefteå i år chansen i Rangers NHL-trupp – och den chansen kan man lugnt säga att han tagit.

I säsongspremiären borta mot Chicago i onsdags gjorde han mål första gången han rörde pucken, mot Columbus igår natt initierade han Rangers sena chockvändning med ytterligare ett mål – och mot samma Columbus i hemmapremiären på Madison Square Garden i natt slog han till igen.

Två gånger om.

”Hann knappt tänka”

Återigen tryckte han in en puck redan i i första bytet, på en retur – och mindre än fyra minuter senare föste han in fjärde målet för säsongen med skridskon (men utan att sparka, så det räknades).

– Det hände så snabbt där i början att jag knappt hann tänka. Men jag var på rätt plats vid rätt tillfälle några gånger, säger han med ett försynt leende när vi träffar honom efteråt.

Med sina fyra fullträffar delar Oscar nu ledningen i målligan med Detroits Red Wings Justin Abdelkader – något ingen, allra minst han själv, hade räknat med före säsongen.

– Det är nästan lite för bra för att vara sant, men det bara rullar på för mig och det känns väldigt skönt, kommenterar han.

– Bara att få vara med i det här laget och uppleva vinnarkulturen som finns här är väldigt speciellt.

Faktum är att skörden kunnat bli ännu större i natt, för i slutminuten hade succé-rookien chansen att fullborda ett hat trick med ett vasst skott som Sergej Bobrovsky bara med möda kunde hålla.

– Ja , he he, det hade suttit fint. Men två mål får räcka, ler han.

Två assist av Stålberg

Oscar bildar en effektiv kedja med T.J Miller och Viktor Stålberg, en annan svensk som i sanning startat sin bana som Rangers-spelare starkt, stod för två assist i natt och var en av matchens tre stjärnor (de övriga två var Lindberg och Henrik Lundqvist, så Sverige fick sitt eget lilla hat trick där!).

– Jo, vi tänker rätt lika där ute och så försöker vi hjälpa varandra och pratar mycket i båset och det är skönt att ha Viktor så vi kan snacka  lite svenska, förklarar han.

Nu har Rangers spelledigt i två dagar.

Sedan kommer Winnipeg Jets till Manhattan.

De gör antagligen klokt i att hålla ett öga på Oscar Lindberg...

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!