Linköping vann – trots matchstraff efter 85 (!) sekunder

Linköpings Christoffer Ehn fick ett matchstraff efter 85 sekunders spel.

Trots det lyckades man slå Brynäs med 5–2 på hemmais.

– Alla vet hur viktigt det är att vinna, säger Linköpings tvåmålsskytt Markus Hännikäinen till C More.

Brynäs IF

Linköping bjöd inspiration och energi i tredje perioden. Då gjorde man nämligen fyra mål. Bland annat noterades Markus Hännikäinen då för sin andra fullträff för dagen.

– Det här var en viktig vinst för oss. Varje match är tajt. Jag är så glad, säger Hännikäinen till C More.

Drygt en minut in i matchen fick dock Linköpings Christoffer Ehn uppsöka duschen. Han kom in fel i en duell med Brynäs Hannes Björninen och stod för en knätackling. Efter en videogranskning stod domarnas beslut klart. Matchstraff för kneeing.

– Det är såklart en bra spelare vi tappar i vårt första byte. En femma får vi döda av på en gång, sade LHC:s Markus Ljungh till C More efter första perioden.

Omdiskuterad situation

Björninen var sedan själv inblandad i en situation med just Ljungh. Han tacklade honom bakifrån, men domarna valde att inte titta på situationen.

– Jag ser den inte (tacklingen). Bilderna talar för sig själva, sade Ljungh till C More.

Fyra minuter in i den andra perioden bröts dödläget. Dmytro Timashov tog sig med fin teknik in i offensiv zon. Pucken landade sedan hos Johannes Kinnvall som kunde trycka in matchens första mål.

Med två minuter kvar av andra perioden kom 1–1. Linköping vände spelet i boxplay och Markus Hännikäinen skickade in pucken bakom Anders Lindbäck, som dittills stått för en stabil insats.

Utdelning i tredje

Linköping, som tryckte på i både första och andra perioden, fick utdelning i tredje. Ungefär halvvägs in serverades Oscar Fantenberg till 2–1 för hemmalaget. Och bara sekunder därefter styrdes nästa puck in i mål. Sist på den? Vilmos Gallo.

Brynäs reducerade till 2–3 – men det hjälpte inte.

Med 1.15 kvar kom ett nytt mål för Linköping. 1–1-skytten Hännikäinen, kom loss från egen zon och satte 4–2 i tom bur i en match som sedan slutade 5–2 till Linköping.