Ullmarks succé – hyllas efter Winter Classic

Boston besegrade Pittsburgh: ”Är så lycklig”

Publicerad 2023-01-03

PALM SPRINGS. Linus Ullmark är en smash hit även under bar himmel.

Han stod för en äkta homerun till insats när Boston vann måndagens Winter Classic mot Pittsburgh på legendariska Fenway Park.

– Jag har drömt om det här och är så lycklig, säger han efter 2-1-triumfen.

Bostons ångermanländske keeper har varit en av NHL-säsongens hittills stora succéer och leder all målvaktsstatistik – antal vinster, räddningsprocent, insläppta mål i snitt – när grundserien nu är på väg mot halvtid.

Så naturligtvis fick han chansen att skapa minnen för livet när Bruins under måndagen gick upp mot Pittsburgh Penguins i årets Winter Classic inför 40 000 åskådare på Fenway Park – baseboll-laget Boston Red Sox 110 år gamla ikon till hemmaarena – och tackade för förtroendet med ännu en avgörande kanonmatch.

Serieledarna från Massachusetts var rätt bleka i de två första perioderna och kunde legat under med betydligt mer än 1-0 efter 40 minuter, men Linus höll dem kvar i matchen med en hel räcka briljanta räddningar.”

”Drömt om detta sedan jag var liten i Sverige”

– Ullmark är verkligen dynamit, som TNT:s expertkommentator Ed Olczyk uttryckte saken.

Sedan kunde björnarna, medelst två mål signerade Jake DeBrusk vända i tredje perioden.

Linus Ullmark – hetast i kylan på Fenway Park.

– Det var en magisk upplevelse, hälsar Linus i ett sms efteråt.

– Att vi vinner summerar hela upplevelsen, det är en dröm som slår in.

Det enda som saknades var att den puck Linus själv försökte sätta i tom kasse i slutminuten hade gått in, men inte ens NHL:s bäste målvakt kan få allt…