Svenska mästarna inte ens vidare till åttondelsfinalen i Champions Hockey League

Svenska mästarna lyckades inte ens ta sig vidare till CHL-slutspelet:

Brynäs IF
HV71
(Arkivbild)

HV hade en tung avslutning på förra veckan med 2–6 mot Skellefteå och 3–5 mot nykomlingen Mora.

Nu är man också utslaget i Champions Hockey League redan i gruppspelet.

HV71 var favorit att vinna sin grupp med tyska Mannheim, tjeckiska Trinec och danska Esbjerg.

I stället slutar de regerande svenska mästarna trea i gruppen, sedan de bara vunnit två matcher: båda mot danska Esbjerg.

Seger i kvällens bortamatch mot Trinec hade annars räckt för att bli bland de två första lagen som går vidare till åttondelsfinal, men det lyckades inte.

Vann skotten – förlorade matchen

Tjeckerna tog ledningen med 2–0 redan innan halva första perioden var spelad. 1–0 kom efter dryg en minut och efter 9.36 ökade Jiri Polansky på för hemmalaget.

Den andra perioden slutade mållös. Trots att HV ledde skotten efter två perioder lyckades man inte spräcka den tjeckiska nollan.

I tredje perioden var känslan att Trinec hade bra kontroll på händelserna och i slutminuterna, när HV tagit ut målvakten, kom också 3–0-målet i tom bur.

HV kom till matchen med en lång skadelista. Christoffer Persson, Pierre Engvall, Sebastian Wännström och Kevin Stenlund.

Målvakten Fredrik Pettersson Wentzel gjorde däremot säsongspremiär efter sitt långa skadeuppehåll.

En poäng hemma mot München hade räckt för att Brynäs skulle ordna gruppsegern. Men med en sekund kvar av tredje perioden gjorde tyskarna 3–2-målet och gick förbi Brynäs i tabellen. Ett riktigt snöpligt slut.

Efter en sju matcher lång poängtorka i SHL fick kanadensaren Daniel Paille göra mål. Kanadensaren satte 1–0 för Brynäs i power play. Amerikanen Aaron Palushaj ökade på till 2–0 innan München fick till en reducering.

Och med 2.24 kvar av tredje perioden kom också kvitteringen och med sekunden kvar segermålet.

Malmö ordnade gruppsegern

Däremot är Malmö vidare som gruppsegrare. Skåningarna gjorde vad som krävdes i de avslutande matcherna. Malmö vann hemma med 3–0 mot Kometa Brno.

Christoffer Forsberg gav Malmö ledningen när han pillade sin 1–0-målet i mitten av den andra perioden. 18-årige dansken Malte Setkov ökade på till 2–0 med tio minuter kvar av tredje perioden. Den store danskens första A-lagsmål. Fredrik Händemark fastställde sedan slutresultatet i tom bur.

Lias Andersson avgjorde

Frölunda är vidare till CHL-slutspel.

3–1-segern borta mot franska Gap var den sjätte raka i CHL och därmed är göteborgarna obesegrade i gruppspelet.

Matchen mot Gap började annars inte speciellt bra när hemmalaget tog ledningen med drygt fem minuter kvar av den första perioden.

Rasmus Dahlin kviterade sedan i mellanakten innan Lias Andersson såg till att bli matchhjälte med sitt 2–1-mål i slutet av matchen.

Pontus Widerström gjorde sedan 3–1 i tom bur.

På fredag avgörs vilket lag som Frölunda kommer ställas mot i åttondelsfinalen när lottningen äger rum i Helsingfors.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se