Publicerad 2015-12-28

LINKÖPING. 7-2-seger i lördags – 2-7-förlust i dag.

Rögle rasade ihop mot Linköping efter storsegern mot Örebro senast.

Stor LHC-hjälte: Andrew Gordon, som gjorde fem poäng (2+3).

Jakob Lilja har spelat fem säsonger i Rögle och lämnade klubben inför den här säsongen. När Ängelholmslaget, som vann med 7-2 mot Örebro i lördags, gästade Linköping var det just Jakob Lilja som välkomnade dem. Den 22-årige forwarden höll sig framme på ett backskott från Anton Karlsson och styrde in ledningsmålet redan efter 42 sekunder. Mardrömmen fortsatte sedan för gästerna. Efter 1.43 styrde Rhett Rakhshani in ett skott från Daniel Rahimi och Rögles tränare Anders Eldebrink valde då att ta timeout – men det gav inte den effekt han hade hoppats på.

Drygt fyra minuter senare var det nämligen dags igen. Andrew Gordon spelade fram till en omarkerad Nichlas Hardt framför mål och dansken, som gjorde sin första match sedan den 19:e november, satte pucken i krysset bakom Oscar Dansk.

Efter tre mål inom loppet av 6.16 valde Rögle att byta målvakt – ut med Oscar Dansk och in med Lars Volden.

Cehlin reducerade

Rögle fick till slut också in en reducering och föga förvånande var det Patrick Cehlin som gjorde målet. Christopher Liljewall vann en tekning i offensiv zon och Cehlin satte 1-3 på ett direktskott, och därmed har han gjort poäng i sju raka matcher.

Målkavalkaden fortsatte sedan i den andra perioden. LHC gick ifrån till 6-1, efter mål av Sebastian Karlsson samt två av Andrew Gordon.

Rögle fick in en reducering genom Emil Kristensen, men närmare än så kom aldrig gästerna. Slutresultatet skrevs till 7-2 efter mål av Vilmos Gallo, assisterad av Andrew Gordon, som därmed noterades för fem poäng (2+3).