Publicerad 2015-11-24

Inblandad i tre av fyra mål i LHC:s vinst

Broc Little hade bara gjort ett mål på de tio senaste SHL-matcherna.

Men i kväll kom islossningen för den 27-årige amerikanen.

Fjolårets skyttekung svarade för två mål och en assist i Linköpings 4-1-seger borta mot Rögle.

Rögle BK

Rögle-tränaren Anders Eldebrink efterlyste uppryckning i försvarsspelet efter tio insläppta mål på de två senaste matcherna.

Men i hemmamötet med Linköping fick man en mardrömsstart, mycket på grund av två tidiga utvisningar som bortalaget utnyttjade skoningslöst.

Jonas Junland inledde målskyttet på pass från Broc Little redan 2.25 in i den första perioden.

Därefter var det amerikanen själv som stal all uppmärksamhet.

Först satte Little 2-0 i numerärt överläge efter 7.03 och precis innan periodpaus utökade han till 3-0 med ett kliniskt avslut på ett friläge.

Målvaktsbyte inför andra

Eldebrink bytte ut målvakten Lars Volden, som hade släppt in tre mål på 13 skott, till förmån för en comebackande Oscar Dansk inför den andra perioden för att försöka få till en förändring.

Linköping fortsatte dock att kontrollera spelet och skapa de hetaste chanserna, men Kevin Marshall gav hemmalaget viss kontakt inför tredje när han reducerade med sitt första mål i Rögle-tröjan.

Men närmare än så kom man inte.

Rögle satsade allt på ett kort och plockade ut Dansk med knappt fyra minuter kvar av ordinarie tid för att få in en extra utespelare, men det hela slutade bara med att Niklas Fogström kunde fastställa slutresultatet 4-1 i tom bur.

"Speciellt att vinna här"

Därmed bröt östgötarna en negativ trend med två raka förluster och avancerade upp till en femteplats i tabellen.

För LHC-tränaren Dan Tagnes, med ett långt förlutet i Rögle, var segern extra skön.

– Det är speciellt att vinna här. Det var tungt att åka härifrån med 0–3 när vi var här i omgång två, säger Tagnes.

Inför matchen fick han även möjligheten att ladda upp i sitt eget hus i Ängelholm, som bara ligger några kilometer från Lindab Arena.

– Laget sov på hotell i Helsingborg, men jag fick sova hemma i min egen säng, äta middag och träffa familjen. På så sätt är det den roligaste bortamatchen på året.