I tolv raka matcher var Luleå obesegrade i SDHL.

Men i dag kom första förlusten när Djurgården hemmaslog SDHL-dominanterna.

Det skräller i SDHL den här helgen.

I går slog Leksand topplaget Linköping och gav Luleå läge att rycka i toppen av serien.

Men de norrbottniska dominanterna klarade inte av att utnyttja läget. I stället åkte man på årets första förlust när man mötte Djurgården borta.

Kopplade greppet direkt

Dif, trea i tabellen, rivstartade och gjorde både 1-0 och 2-0 i första perioden genom Tina Enström och Alexandra Palm.

Palm gjorde sedan sitt andra mål i matchen till 3-0 innan serieledarna vaknade till. Men närmare än 3-2 tog man sig inte utan Djurgården kunde i stället avgöra matchen i öppen kasse med tre sekunder kvar att spela.

Dif står nu på 30 poäng och har sex poäng upp till ledande Luleå.

Leksand succéhelg fortsatte under söndagen. Man låg under med 0-3 hemma mot HV71 när det bara återstod elva minuter. Men dalalaget stod för en häftig vändning och tog matchen till 3-3 vid full tid och i förlängningen kunde Madeleine Hall avgöra matchen till hemmalaget.