Trion som ska leda den nya tv-satsningen

AVSLÖJAR: C Mores drag kring hockeyallsvenskan

Av: Simon Norberg

Publicerad:
1 av 3 | Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Frida Nordstrand.

C More har haft rättigheterna för hockeyallsvenskan sedan 2015.

Nu gör de sin kanske största satsning någonsin på ligan när Frida Nordstrand, Patrik Westberg och Axel Pileby kommer få huvudroller.

– Jag hoppas det är ett sammanhang där jag kan få ta ut svängarna lite, säger Nordstrand till Sportbladet.

Patrik Westberg, 50, är en av C Mores mest frekventa kommentatorer. Han hörs och syns kanske främst i samband med kanalens hockey och fotbollssändningar, SHL och allsvenskan. Westberg gör även en del handboll.

När SHL i våras gick i in i sitt slutskede med slutspelet fick tv-tittarna inte längre se honom i bild. För andra året i rad åsidosattes han till förmån för andra kollegor.

Till den här hockeysäsongen kommer 50-åringen få en annan roll hos C More – en större.

”Satsar mer på mig”

Han kommer i vinter vara ansvarig för hockeyallsvenskan och bli kanalens huvudkommentator för ligan.

– Ja, det är väl att ta i kanske. Men jag kommer få en huvudroll på de stora sändningarna och kommentera där. Grymt kul och hedrande att få göra det. Det är en bra liga och det känns som att kanalen satsar. Det är tänkt de ska vara stormatcher onsdag och fredag och jag ska få göra en hel del av dom, säger han.

Du fick inte kommentera SHL-slutspelet i våras, men det känns som att du ändå tagit ett steg framåt under sommaren i och med detta?

– Ja, lite kanske. Jag vet inte om jag blivit bättre. Men någonting har hänt. Känner att jag får ett större förtroende. De satsar mer och mer på mig och det känner jag av. Jag växer med det och det känns bra, säger Westberg, som även i fortsättningen kommer fortsätta kommentera fotbollsallsvenskan säsongen ut.

Nordstrand gör hockey igen

Vid sin sida i den nya hockeysatsningen kommer Westberg ha namnkunniga programledare i form av Frida Nordstrand och Axel Pileby. Harald Lückner och Mike Helber blir experter.

För Frida Nordstrand blir det ett kärt återseende med hockeyn. Profilen gjorde så sent som 2016 World Cup i Toronto tillsammans med Viasat.

– Det är ett grymt gäng. Och flera av dem har jag jobbat med förut. Det absolut första sms:et jag fick när det blev klart att jag skulle gå till fyran var till till exempel från Harald Lückner, säger hon.

Hur ser du på möjligheten att få besöka kalla arenor och göra hockey igen?

– Älskar’t! Finns inget bättre i livet än kontraster och att dricka fulkaffe och frysa lite om tårna gör mig gott. Jag må ha besökt storarenor världen över men jag är ju en småstadstjej och har mycket tid på mindre idrottsplatser och hallar i mig. Att få jobba med hockey igen känns jättekul.

”Ge tittarna mycket kontakt”

2016 gjorde du World Cup i Toronto för Viasat och verkade stormtrivas. Finns det något i deras sändningar du kan anamma hos C More?

– Det är korrekt observerat. Jag stormtrivdes på World Cup. C More gör ett kanonjobb med sina sändningar, med stor kunskap och ambition på alla positioner, framför så väl som bakom kamerorna. Däremot hoppas jag att det är ett sammanhang där jag kan få ta ut svängarna lite och göra mycket av det som jag gillar mest, det vill säga att komma nära idrotten och idrottarna, bjuda på mycket värme och glädje i sändningarna.

Vad är din känsla över C Mores satsning på rättigheten hockeyallsvenskan?

– Våra företrädare har gjort ett enormt jobb med rättigheten, det ska sägas. Nu vill vi komma ännu närmare, ge tittarna mycket kontakt med spelarna genom fler längre intervjuer, behind the scenes, hänga med dokumentärt. Det kommer bli grymt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!